Digital Publishing Shit

Digital Publishing Suite heet het natuurlijk. Maar ik was er deze week niet blij mee, hoe ingewikkeld het is gemaakt om een publicatie te maken die in de appstore terecht kan komen.

Ben deze week bezig geweest met het afronden van een publicatie die in de app-store moet komen. Een presentatie over Boschveld, en hoe het daarmee beter kan in de toekomst. Ben vooral daas van alle schermen die ik heb gehad om zo ver te kunnen komen. En dan heb ik het niet over de InDesign kant: alleen de Apple-kant is al om te gillen. Certificaten aanmaken, die weer gebruiken om andere sleutels aan te maken in tweevoud (developer en distributor). Daar word ik nou niet vrolijk van. Controle is goed, Apple, maar dit gaat wel heel erg ver. Ben met het documenteren van alle benodigde stappen tot publicatie ben ik al een kleine dag bezig geweest.

Maar binnenkort ligt ie in de app-store: Boschveld is een werkwoord. Nu op naar de volgende app die ik wil afmaken: die van Laura Hoek, beeldend kunstenaar in ’sHertogenbosch.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Onderwerpen

Top