Adobe Edge Animate cursus

Een Adobe Edge Animate cursus is interessant als aanvulling op Digital Publishing Suite. En bij ePubs, en wanneer je webbanners moet maken. Een animatie op een pagina kan de aandacht van de lezer vasthouden. Ook animaties in websites laten zich prima maken met Edge Animate.

Edge is gebruiksvriendelijk

Adobe Edge Animate cursusEdge wordt beschouwd als een heel gebruiksvriendelijk programma. En in zekere zin klopt dat ook wel: je hoeft geen Javascript code te kennen om iets te kunnen maken dat animeert. Toch zitten er bizar veel mogelijkheden als haringen in een ton op elkaar gepakt binnen de interface van Edge Animate. Je zou door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Als je dat ook ervaart, en graag snel ‘tot actie’ wil overgaan, is een cursus Edge Animate op zijn plaats.

» Direct Inschrijven

Wat je leert in de Adobe Edge Animate cursus:

1. Werkgebied opzetten

Binnen deze cursus leer je hoe een werkgebied kunt opzetten. Je hebt de belangrijke deelvensters dan snel paraat.

2. Animatie exporteren in diverse formaten

Je gebruikt bewaarformaten die optimaal zijn voor de versie van InDesign waarmee je werkt: oam-bestanden in geval van InDesign CS6 of hoger. Ook in combinatie met WordPress kunnen oam-bestanden gebruikt worden. Dat was bovenin deze webpagina al te zien.

3. Transparante achtergrond

Natuurlijk willen we daarbij transparante achtergronden hebben, zodat de layout van InDesign of de webpagina erachter te zien is. Je moet daarvoor je Stage anapassen, en de bijbehorende Poster-image instellen.

4. Ease in, ease out

cursus Adobe Edge AnimateAnimaties versnellen en vertragen: hoe werkt ease in en ease out? Je kunt met voorinstellingen werken om een beweging wat meer pit te geven: de finesses in een Adobe Edge Animate cursus.

5. Knoppen

Je maakt knoppen aan die een actie uitvoeren. Wat die actie is, moet je zelf met code aangeven. Soms is dat heel eenvoudig, en andere keren moeten we er even goed voor gaan zitten.

6. Audio en Video

Het gebruik van geluid- en videomateriaal. Gebruik mp3, ogg en mp4 formaat. Afhankelijk van de situatie waarin de animatie terecht komt. In een Adobe Edge Animate cursus leer je de diverse formaten gebruiken.

7. Animatiepad

Adobe Edge Animate cursusEen object niet alleen laten bewegen, maar ook langs een zelfgekozen pad laten bewegen. Bewegingen zijn niet altijd lineair, namelijk. 

8. Embedded animatie

Animaties die animeren, zoals rollende wielen of vliegende vogels: het object maakt een continue herhalende beweging en verplaatst zich ondertussen van links naar rechts op het scherm (of omgekeerd natuurlijk).

9. (Java)Scripten

Over dat scripten: je ontkomt er niet aan als je ook knoppen wilt gebruiken. Maar ik help je wel op weg. Edge Animate helpt een beetje, en ik doe de rest.

» Overtuigd? meteen inschrijven!

Cursusduur:

Deze cursus zal twee dagen in beslag nemen.

Cursusrooster

De cursus gaat altijd door, ongeacht het aantal inschrijvingen. Ik heb er geen rooster voor want ik ben heel flexibel. Voor jou alleen vind ik het al de moeite waard. Dus gebruik het inschrijfformulier, en ik neem contact met je op. Je kunt ook alvast kijken in mijn agenda-pagina: dan zie je alvast wanneer het niet uitkomt.

 

» Ik wil die cursus!

Adobe Edge Animate cursusAdobe Edge Animate cursus

Adobe Edge Animate cursus

Adobe Edge Animate cursus

 


Top