Stap 1 van 4: als je nu verder wilt met Adobe Acrobat

Haal de geheimen weg uit PDF. Profiteer maximaal van de mogelijkheden die Acrobat biedt.
Acrobat cursus voor mij

Niet met je hoofd in de wolken, maar heel praktisch: leren wat Acrobat voor jou kan doen. In jouw werk en jouw organisatie. Laat je opleiden door een specialist.

Laten we de geheimen uit Acrobat weghalen. Acrobat heeft een heleboel mogelijkheden. Ze zijn niet allemaal logisch geordend, en zitten dus op verschillende plekken in het programma. Na deze cursus weet je zeker dat je het maximale er uit haalt.

Straks weet je heel goed:

hoe je het uiterlijk van Acrobat naar eigen hand kunt zetten.

De functionaliteit van het programma zit op verschillende plekken verborgen. Maar jij kunt het aanpassen zodat alles handig bij elkaar zit.

hoe je PDF-bestanden aanpassen kunt.

Op allerlei vlakken. Dus de grafische laag kent geen verrassingen meer. De laag met annotaties is bekend. En de interactieve laag waar knoppen en video’s in zitten. Wil je een PDF opsturen naar de drukker, dan weet je waar je op moet letten.

hoe je interactiviteit kunt gebruiken.

Je kunt knoppen toevoegen, en invulvelden en kruisvakjes en keuzerondjes. Maar ook video hoort tot de mogelijkheden.

hoe je een PDF kunt beveiligen.

Je kunt gebruik maken van de techniek van wachtwoorden, en ook werken met certificaten.

hoe de techniek met handtekeningen werkt.

Handig om documenten te laten ondertekenen. Ook weet je hoe je werkt met Adobe Sign, een cloud-dienst van Adobe.

hoe je interactieve formulieren kunt maken.

Die voorzie je van interactieve elementen. Zoals knoppen, invulvelden, kruisvakjes, en javascript. Daarmee vergroot je de functionaliteit enorm.

hoe je bestanden kunt delen met elkaar.

Superhandig om op die manier annotaties toe te voegen en commentaar te leveren op een concept. Of om formulieren ingevuld te laten krijgen.

hoe je vanuit MsWord of Powerpoint de beste PDF maakt.

Dat is een PDF die niet te zwaar is in Megabytes. Of een die voldoende kwaliteit heeft voor drukwerk. Maak gebruik van de Adobe PDF-Maker plugin, of bewaar als Microsoft-PDF.

hoe je bestanden kunt combineren.

Je kunt werken met Portfolio’s, verzamel-PDF, en je kunt ook pagina’s herschikken, uitnemen en overbrengen naar andere PDF.

We spreken wel even van tevoren af welke onderdelen voor jou het meest belangrijk zijn. Dan kan ik de cursus daarop inrichten. Want niemand wil alle opties van Acrobat kennen. Behalve ik dan.

Waarom je zelf centraal staat

Het format van de cursus is heel anders dan wat je bij andere bureaus vindt. Jouw inschrijving – met eventueel je collega’s – is al voldoende om te starten. Daardoor krijg je alle aandacht van je docent. Dat heeft een aantal voordelen:

 • We nemen vooraf jouw doelen door, zodat het duidelijk is wat we moeten halen.
 • Als je al enige ervaring of voorkennis hebt met het programma, kunnen we er op een andere manier instappen. Het heeft immers geen nut om te oefenen met wat je al weet.
 • Al je vragen die je nog bedenkt in de cursus worden behandeld en beantwoord.
 • Geen afleiding van andere cursisten die achter blijven of sneller willen dan jijzelf.
 • Jouw tempo is leidend. Wanneer je even pauze nodig hebt, nemen we die. Wil je een herhaling, dan kan dat.
 • Oefeningen die je doet, zijn afgestemd op jou.

Ontdek hoe je het fijnste leert

Ook de lesmethode past zich op jou aan. Het wordt al snel duidelijk welke manier van leren het best bij je past. Vaak is het in de les een combinatie van meerdere. Heeft een ervan jouw voorkeur?

 • Voordoen, en nadoen.
 • Verbaal/ theoretisch, en lekker praktisch.
 • Een opdracht krijgen, en deze dan zelfstandig of onder begeleiding uitvoeren. Alles in één keer, of in kleine brokjes.
 • De ene cursist legt het uit aan de andere.
 • Je krijgt vooraf een video of instructie te zien, en gaat daarna met die informatie aan de slag in de les.
 • Vragen beantwoorden om te controleren of je het weet.

Zo voorkom je stress in je agenda

Je hoeft je geen zorgen te maken over de planning, want die past zich op jou aan. Hoe makkelijk wil je het krijgen?

 • Wil je een cursus in dagdelen knippen omdat je dat beter kunt combineren met je andere werk? Dat is mogelijk.
 • Wil je meerdere dagen tussen de cursusdagen in zetten? Zodat je kunt oefenen met wat je geleerd hebt? Ook dat is mogelijk.
 • Heb je liever de cursus in de avonduren? Zelfs dat is mogelijk.

Bepaal welke cursusvorm bij je past

We kunnen deze cursus op diverse manieren invullen. Het zal dus altijd bij je passen.

 • Normaal wordt de cursus uitgevoerd als contact-onderwijs. We zitten dan bij elkaar. Dat heeft allerlei voordelen. De meeste cursisten kiezen voor deze vorm.
 • Maar sinds de Corona-crisis is er een nieuwe vorm bijgekomen: onderwijs op afstand. En dat gaat ook prima. Er komt iets meer techniek bij kijken, maar dat komt wel goed..

Pixels en Pagina’s

Peter is al sinds 2000 docent in grafische vakken. En de 14 jaren daarvóór al in dienst van anderen. Je kunt dus wel spreken van een hele bult ervaring. Daarnaast is het vak van grafisch ontwerper hem niet vreemd: zo krijg je nog gratis ontwerptips tijdens de cursus, als je die wilt. Lekker hoor, iemand die met je meedenkt!

Na de les

Denk niet dat we alleen een relatie aangaan tijdens de cursus. Want ook na de les (of tussen de lesdagen door) mag je Pixels en Pagina’s gewoon benaderen met vragen. En je krijgt nog tips en trucs in je mailbox, als je dat fijn vindt. Tips uit de praktijk!

Certificaten

Peter is door Adobe gecertificeerd. Al die jaren praktische ervaring en dan ook nog een erkenning van Adobe er bovenop.
En heb jij straks een certificaat nodig? dan is dat geen probleem. Een certificaat als bewijs van deelname aan de cursus kun je achteraf krijgen.

Recensies

Geloof het of niet: negatieve recensies zijn er gewoon niet voor Pixels en Pagina’s. En dat mag zo blijven, daar wordt hard voor gewerkt. Maar check het gerust op de websites van Klantenvertellen.nl en op Springest.nl. Vaak werkt Peter ook voor andere opleiders; die beoordelingen kan Peter niet met je delen omdat ze elders staan.

Laat knoppen zien
Verberg knoppen