Maak slim gebruik van Adobe Illustrator zonder dat het ingewikkeld wordt. Cursus basis of gevorderden.

Adobe Illustrator cursus Den Bosch

Neem een cursus Adobe Illustrator die bij jou in de buurt wordt gegeven. De trainer komt naar je toe en helpt je met jouw uitdaging in Illustrator
Illustrator cursus Brabant

Adobe Illustrator cursus Eindhoven

Wanneer je een cursus wilt die op jouw lijf geschreven is, boek je een cursus bij Pixels en Pagina’s. Peter Maas komt naar je toe en zorgt dat je in korte tijd de taken kunt uitvoeren die je hebt in Illustrator.

Infographics, pictogrammen, symbolen en logo’s komen heel vaak uit Adobe Illustrator. In een Illustrator cursus leer je illustraties maken die je eindeloos kunt vergroten zonder dat het pixelig of kartelig wordt. Adobe Illustrator is een zeer veelzijdig tekenprogramma. Neem een Basis cursus als je nog maar net begint met het programma. Als je al wat verder bent, is er een Illustrator Gevorderden voor je. En natuurlijk kun je altijd maatwerk verwachten: het haakt in op jouw manier van leren, jouw snelheid en doelen.

Adobe Illustrator cursus basis en gevorderden

Vroeger werd Adobe Illustrator voornamelijk gebruikt om logo’s mee te maken. Maar tegenwoordig ook voor pictogrammen, illustraties in allerlei soorten en infographics. En zelfs webdesign is te starten met Illustrator. Kies een Illustrator cursus die het best bij je past. Als je het programma nog niet hebt, kun je het vooraf downloaden in demonstratie-versie. Die doet het een week; daarna heb je een serienummer nodig.

» Ik schrijf mij meteen in!

 Illustrator Cursus Basis

In een  Adobe Illustrator cursus Basis leer je de new-school technieken van het programma gebruiken. Dat betekent dat je meteen tijd bespaart in het maken van tekeningen. Je krijgt niet de omslachtige manier, maar meteen de handigste methode om tekeningen te maken. Juist Illustrator is de laatste tijd erg aan het veranderen, en daar kun je meteen van profiteren!

Onderwerpen uit de cursus Adobe Illustrator basis:

 1. illustrator cursus BasisWerken met het pengereedschap
 2. Selecteren
 3. Lagen gebruiken
 4. Kleurgebruik
 5. Bewaarformaten
 6. Pathfinder
 7. Effecten
 8. Penselen
 9. Maskeertechnieken
 10. Overtrekfuncties

1. Pengereedschap en Kromming (curvature)

Cursus Adobe Illustrator BasisSuperbelangrijk. Er zijn ook andere eenvoudiger tekengereedschappen, maar die zijn niet zo precies als de pen: daarmee kun je elke vorm maken die je kunt bedenken. Het kloddergereedschap is lekker als alternatief op de pen, en tegenwoordig ook de Curvature (Kromming).

2. Selecteren

Cursus Adobe Illustrator BasisIn complexe documenten is het soms lastig werken: hoe selecteer je een object en hoe organiseer je een tekening? Je gebruikt meerdere technieken om objecten te selecteren: lagenvenster, pijltjes, menu’s. Net wat het beste uit komt of het slimste is. Je leert dat in de Adobe Illustrator cursus Basis.

3. Lagen gebruiken

Door te werken in lagen kun je een tekening organiseren. Wat hoort bij elkaar en wat niet? Je maakt nieuwe lagen aan en reorganiseert bestaande tekeningen. Dan begrijp je ook hoe tekeningen van anderen in elkaar zitten.

4. Kleurgebruik in de cursus Adobe Illustrator

Kies je er voor om te werken in RGB of in CMYK, of in Pantone? Elk van deze systemen heeft zo zijn voor- en nadelen. Je krijgt alvast inzicht in het waarom van deze keuzes. Na de Illustrator cursus Basis kun je in ieder geval zelfstandig keuzes maken.

5. Bewaarformaten

Normaal bewaren we in .ai-formaat, maar soms ook in .EPS, SVG of in PDF-formaat. En dan zijn er ook nog JPEG en PNG-formaten. Je leert welke formaten waarom gebruikt worden.

6. Pathfinder en Shape Builder (vormen maken) en Shaper

Cursus Adobe Illustrator BasisDoor Pathfinder te gebruiken kun je heel eenvoudig vormen maken die er leuk uit zien, maar helemaal niet moeilijk waren om te maken. Een slimme truc dus, waar je nog veel plezier van kunt hebben. Als alternatief is er de ShapeBuilder, en tegenwoordig ook de Shaper.

7. Effecten

Door effecten toe te passen op je objecten krijgen ze een andere verschijningsvorm. Je kunt dit heel creatief gebruiken. In het deelvenster Vormgeving (Appearance) kun je achteraf weer bijstellen hoe het effect wordt toegepast. In de cursus Adobe Illustrator Basis krijg je hiervoor de introductie; bij Gevorderden gaan we hier nog dieper op in.

8. Penselen

Als je kunt tekenen met het pengereedschap, kun je daarna een mooie penseel toepassen op deze lijn: je tekening krijgt zo een heel ander uiterlijk, zonder dat je alles opnieuw hebt gemaakt.

9. Maskeertechnieken

In Illustrator werken zonder dat je maskers gebruikt? uitgesloten. Je leert zowel de wat oudere techniek van het uitknipmasker als het nieuwere dekkingsmasker te gebruiken.

10. Overtrekfuncties

Je leert in de Adobe Illustrator cursus Basis hoe je zelf iets kunt tekenen met Illustrator (zie hierboven). Maar het programma kan het ook voor jou doen! Gebruik het voor snelle resultaten, of voor creatieve toepassingen.

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurDrie dagen, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisGeen voorkennis nodig. Gewoon computervaardigheid is voldoende.
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

Illustrator Cursus Gevorderden

Als je al een tijdje hebt gewerkt met Adobe Illustrator, smaakt het naar meer. Je wilt dingen sneller, handiger en mooier opzetten. Zo hou je tijd over voor creativiteit. Je leert de nieuwste gereedschappen kennen. Je ziet hoe je een eerder ontwerp handiger had kunnen maken. Dikke winst dus.

cursus illustrator gevorderd

 

Deze cursus geeft je verdieping in waar je al mee bezig bent. Enkele onderwerpen uit deze cursus:

 1. Effecten gebruiken
 2. Stijlen opslaan en toepassen
 3. Pixels in Illustrator
 4. Werken met steunkleuren
 5. Drukwerk controle
 6. Eigen voor-instellingen maken: documenten en bibliotheken

Cursus Adobe Illustrator

Een cursus Illustrator Gevorderden helpt je om beter, sneller en slimmer te werken. Wanneer je al even werkt met Illustrator, zul je wel merken dat sommige dingen nog wat omslachtig of bewerkelijk zijn. Dat gaat veranderen met de cursus Adobe Illustrator Gevorderd.

 

Deze cursus geeft je verdieping in waar je al mee bezig bent. Zo leer je:

1. Effecten gebruiken

Misschien heb je al wel wat effecten gebruikt, maar nu ga je daar dieper op in. Dus objecten met meerdere lijnen en/of vullingen, werken in spiegelbeeld; je kunt het zo gek niet verzinnen.

2. Stijlen opslaan en toepassen

Als je effecten hebt gebruikt, wil je die vaak vastleggen als een stijl. Dan kun je hem later toepassen op andere objecten, of aanpassen zodat alle bestaande objecten veranderen als jouw stijl verandert. Scheelt weer tijd.

3. Pixels in Illustrator herkennen en gebruiken

Natuurlijk bestaat Adobe Illustrator niet alleen uit vectoren: je kunt effecten gebruiken die pixels introduceren, of je hebt gewerkt met foto’s. Je leert hoe jij de baas bent over alle resolutie in je bestanden. Zodat je bij de drukker geen flater slaat.

Cursus Illustrator Gevorderd

Zo maar een voorbeeldje uit de cursus voor gevorderden: Pantone en zwart, effecten, resolutie, schaduwtjes, transparantie, 3D, verloopnet, envelopvervorming

4. Werken met steunkleuren

Als het in je werk nodig is, leer je in de cursus Illustrator Gevorderden hoe je kunt werken met Pantone-kleuren, of vernis, of een stansvorm. Dat zijn aparte drukgangen, waarbij het werken technischer wordt.

5. Controleren op drukwerk kwaliteit

In sommig ontwerp is het heel belangrijk om precies te weten hoe je ontwerp gedrukt wordt. Dan hebben we het over kleurscheidingen, overdruk, PDF-standaarden. Niet moeilijk, maar wel wat technischer.

6. Eigen voor-instellingen maken: documenten en bibliotheken

Als het nut van eigen penselen, kleuren, effecten duidelijk is geworden, wil je ze vastleggen. Er zijn meerdere manieren om dat te doen. Afhankelijk van hoe je werkt leg je ze vast in document-instellingen of in bibliotheken.

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurTwee dagen, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisJe moet al kunnen werken met Adobe Illustrator. De fijne kneepjes komen in deze cursus aan bod.
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

Cursus Infographics Maken

cursus infographics makenHet maken van infographics kan ik je ook leren. Daarbij ga je de diepte in met het programma: penselen, transparantie, nieuwe patronen, effecten, afbeeldingsstijlen. Binnen infographics worden nog wel eens combinaties gemaakt met foto’s. Een combi dus met Adobe Photoshop. Dat is prima te leren in een cursus Adobe Illustrator. Wil je de techniek voor jou laten werken in plaats van andersom: kijk bij de informatie over de cursus infographics maken.

Traffic: controleer binnenkomende en uitgaande bestanden

Als je op de afdeling traffic zit moet je bestanden van anderen controleren en licht aanpassen. Er zijn dan een hoop opties om rekening mee te houden. Maar lang niet zo veel als wanneer je zelf die bestanden zou aanmaken: overdruk, steunkleuren, stans, resolutie, ingesloten of gekoppelde afbeeldingen, ingesloten fonts of juist omgezet naar contouren? Dit is daarom een heel andere cursus. Bel of mail voor meer informatie.

» Naar het inschrijfformulier

 

Een voorbeeldje van een oefening uit de basiscursus:


Top