Stap 1 van 4: Voor als je echt verder wilt met infographics

Snel tekst en beeld combineren in Adobe Illustrator
Die wil ik !

Een voorbeeld van Infographics die je met Illustrator maken kunt. In de cursus infographics leer je werken met stalen, stijlen, lagen, foto’s. Jouw eigen specialist in Illustrator komt het uitleggen.

Zoo relaxed, als Adobe Illustrator geen geheimen meer heeft voor je. Dan kun je die infographics de look and feel geven waar je naar op zoek bent. Je krijgt persoonlijke hulp en uitleg, precies wat je nodig hebt. 

Stel je voor! Dan kun je:

gebruik maken van de grafiek-opties van Illustrator.

Ze zitten er wel, maar zijn wat lastig om te benutten. Voor jou is dat straks gesneden koek.

combinaties maken met de opties van Microsoft Excel.

Want laten we eerlijk zijn: Excel heeft óók een prima grafiekenmodule. Je leert hoe je ‘the best of both worlds’ combineert in jouw Illustratordocument.

foto’s integreren in jouw infographics.

Beelden kunnen heel ondersteunend werken dus leer je straks ook hoe je eenvoudig de beelden geschikt kunt maken voor jouw infographics.

slim gebruik maken van associaties.

Want welk beeld-element hoort nou toch bij dat onderdeel? Welke keuzes moet je maken om iets duidelijk te krijgen?

goed gebruik maken van kleurstalen en stijlen.

Want als je een infographic maakt, wil je wel ‘in stijl’ werken. En die stijl gemakkelijk weer aanpassen naar jouw wensen.

gebruik maken van transparantie.

Dat kan een enorme verrijking voor je ontwerp zijn. Niet alleen weet je hoe je gemakkelijk leuke effecten toepast, maar weet je ook hoe deze zich gedragen richting drukwerk.

je tekeningen organiseren in overzichtelijke bestanden.

Je gebruikt artboards, lagen, groeperingen en maskers om dat te doen.

gebruik maken van alle tekst-opties

 Dus teksten rondzetten, uit- af- en aanspatiëren, tekstvlakken en doorverbindingen maken: het is straks gesneden koek voor je. En al dit werk kun je vastleggen met stijlen, die je weer veilig kunt zetten in de CreativeCloud-bibliotheek.

een voorstel presenteren in elk gewenst formaat.

Zodat het drukwerk er prima uit ziet (conform de wensen van de drukkerij of printshop) maar ook beelden voor online-toepassingen maak je eenvoudig zonder fouten. Dus dat stock-materiaal kun je prima hergebruiken en aanpassen. En die infographic die je moet maken, die komt op tijd af.

Je hebt je werk sneller klaar. En je kunt het gemakkelijk aanpassen. Daardoor kun je meer aandacht geven aan je creativiteit. Voor jou ligt het binnen handbereik als je verder gaat.

Waarom je zelf centraal staat

Het format van de cursus is heel anders dan wat je bij andere bureaus vindt. Jouw inschrijving – met eventueel je collega’s – is al voldoende om te starten. Daardoor krijg je alle aandacht van je docent. Dat heeft een aantal voordelen:

 • We nemen vooraf jouw doelen door, zodat het duidelijk is wat we moeten halen.
 • Als je al enige ervaring of voorkennis hebt met het programma, kunnen we er op een andere manier instappen. Het heeft immers geen nut om te oefenen met wat je al weet.
 • Al je vragen die je nog bedenkt in de cursus worden behandeld en beantwoord.
 • Geen afleiding van andere cursisten die achter blijven of sneller willen dan jijzelf.
 • Jouw tempo is leidend. Wanneer je even pauze nodig hebt, nemen we die. Wil je een herhaling, dan kan dat.
 • Oefeningen die je doet, zijn afgestemd op jou.

Ontdek hoe je het fijnste leert

Ook de lesmethode past zich op jou aan. Het wordt al snel duidelijk welke manier van leren het best bij je past. Vaak is het in de les een combinatie van meerdere. Heeft een ervan jouw voorkeur?

 • Voordoen, en nadoen.
 • Verbaal/ theoretisch, en lekker praktisch.
 • Een opdracht krijgen, en deze dan zelfstandig of onder begeleiding uitvoeren. Alles in één keer, of in kleine brokjes.
 • De ene cursist legt het uit aan de andere.
 • Je krijgt vooraf een video of instructie te zien, en gaat daarna met die informatie aan de slag in de les.
 • Vragen beantwoorden om te controleren of je het weet.

Zo voorkom je stress in je agenda

Je hoeft je geen zorgen te maken over de planning, want die past zich op jou aan. Hoe makkelijk wil je het krijgen?

 • Wil je een cursus in dagdelen knippen omdat je dat beter kunt combineren met je andere werk? Dat is mogelijk.
 • Wil je meerdere dagen tussen de cursusdagen in zetten? Zodat je kunt oefenen met wat je geleerd hebt? Ook dat is mogelijk.
 • Heb je liever de cursus in de avonduren? Zelfs dat is mogelijk.

Bepaal welke cursusvorm bij je past

We kunnen deze cursus op diverse manieren invullen. Het zal dus altijd bij je passen.

 • Normaal wordt de cursus uitgevoerd als contact-onderwijs. We zitten dan bij elkaar. Dat heeft allerlei voordelen. De meeste cursisten kiezen voor deze vorm.
 • Maar sinds de Corona-crisis is er een nieuwe vorm bijgekomen: onderwijs op afstand. En dat gaat ook prima. Er komt iets meer techniek bij kijken, maar dat komt wel goed..

Pixels en Pagina’s

Peter is al sinds 2000 docent in grafische vakken. En de 14 jaren daarvóór al in dienst van anderen. Je kunt dus wel spreken van een hele bult ervaring. Daarnaast is het vak van grafisch ontwerper hem niet vreemd: zo krijg je nog gratis ontwerptips tijdens de cursus, als je die wilt. Lekker hoor, iemand die met je meedenkt!

Na de les

Denk niet dat we alleen een relatie aangaan tijdens de cursus. Want ook na de les (of tussen de lesdagen door) mag je Pixels en Pagina’s gewoon benaderen met vragen. En je krijgt nog tips en trucs in je mailbox, als je dat fijn vindt. Tips uit de praktijk!

Certificaten

Peter is door Adobe gecertificeerd. Al die jaren praktische ervaring en dan ook nog een erkenning van Adobe er bovenop.
En heb jij straks een certificaat nodig? dan is dat geen probleem. Een certificaat als bewijs van deelname aan de cursus kun je achteraf krijgen.

Recensies

Geloof het of niet: negatieve recensies zijn er gewoon niet voor Pixels en Pagina’s. En dat mag zo blijven, daar wordt hard voor gewerkt. Maar check het gerust op de websites van Klantenvertellen.nl en op Springest.nl. Vaak werkt Peter ook voor andere opleiders; die beoordelingen kan Peter niet met je delen omdat ze elders staan.

Laat knoppen zien
Verberg knoppen