Cursus InCopy voor auteurs en/of vormgevers

Een cursus InCopy geeft je de mogelijkheid om als auteur verstandig samen te werken met een ontwerper. En andersom. Een auteur of redacteur kan teksten aanpassen die de vormgever heeft geplaatst in een pagina. Aanpassingen worden direct gemaakt, zonder het de vormgever te hoeven vragen.

incopy cursus Den Bosch of jouw locatie.

Cursus InCopy voor vormgever en voor redacteur

Door InCopy goed te gebruiken in de productie van pagina’s kunnen vormgevers en redacteuren veel eenvoudiger de deadline halen. Hoe je dat doet, leer je in deze cursus. Een vormgever leert hoe hij/zij de pagina’s zo aanpast dat een auteur/redacteur er mee verder kan. Een redacteur leert hoe hij de bestanden kan ontvangen van de vormgever en ze terugsturen wanneer de tekst geredigeerd is.

cursus InDesign InCopyInCopy is een minder bekend product, maar heel belangrijk in de samenwerking tussen ontwerpers en redacteuren. Het biedt namelijk de mogelijkheid om tekst na te kijken en aan te passen nadat de vormgever het document heeft opgemaakt. De tekstcorrecties gebeuren in precies de vormgeving die in het ontwerp is bedacht. Vormgever en redacteur kunnen zelfs tegelijkertijd werken aan een document.

Wat je leert in een cursus InCopy:

  1. Hoe een ontwerper zijn InDesignbestand klaar zet om samen te werken met InCopy
  2. Hoe een auteur de vrijgegeven bestanden kan openen met InCopy
  3. Hoe tekstcorrecties worden gemaakt met InCopy
  4. Hoe de aangepaste bestanden weer terug worden gegeven aan de vormgever
  5. Hoe de vormgever deze aanpassingen verwerkt in zijn opmaak.

Wat je leert als vormgever in deze cursus:

1. Toewijzingen en artikelen in InDesign

Door teksten om te zetten naar Artikelen, genereer je bestanden waar een ander mee kan werken in InCopy. Door deze Artikelen te verzamelen in Toewijzingen krijgt een redacteur ook zicht op het pagina-ontwerp.

2. Beelden toevoegen aan InCopy workflow

Als een ander ook beeldwissels moet kunnen uitvoeren, moet je weten hoe je ook beeldkaders toevoegt aan artikelen en toewijzingen.

3. Bestand vrijgeven voor redactie met InCopy

Een InDesigndocument dat al is vormgegeven kan vrijgegeven worden voor anderen die met InCopy werken. Je leert werken met het scenario wat van toepassing is: via Dropbox, e-mail, of Server.

4. Bijwerken in InDesign

Als er teksten gecorrigeerd zijn, moet je weten hoe je alles weer fatsoenlijk binnenhaalt. Mocht de redacteur nog mededelingen voor je hebben achtergelaten, dan leer je hoe je die kunt vinden.

» Overtuigd? Schrijf je in en neem de redacteur mee.


Wat je leert als redacteur/auteur in de cursus Adobe InCopy:

Je hebt in de meeste gevallen de kopij aangeleverd aan de vormgever: die doet er 'zijn ding' mee. En dan mag jij daarna de puntjes op de i zetten.

A. Bestanden ontvangen in InCopy

Een ontwerper stuurt je de bestanden. Afhankelijk van de gekozen werkwijze vind je die op de Server, in je email-box, of in je Dropbox. Je leert hoe je deze oppakt, en wat er dan gebeurt op je computer.

B. De juiste weergave in InCopy

Wanneer je de bestanden opent, zijn er meerdere weergaven in InCopy om er naar te kijken. De layout-weergave is de meest gebruikte, want die laat de pagina's zien zoals de ontwerper ze maakte. Maar soms heb je een andere nodig.

C. In- en uitchecken

Als je een tekst wilt kunnen aanpassen, moet het tijdelijk uit het systeem gelicht worden. Daardoor kan een ander er niet tegelijk mee werken. Als je klaar bent, moet het weer vrijgegeven worden. Het in- en uitchecken is zéér belangrijk.

D. Correcties uitvoeren in de cursus InCopy

Meestal gaat het om woordafbrekingen, maar soms worden teksten herschreven. Je leert hoe tabellen aangepast kunnen worden, hoe vaste spaties werken, hoe verantwoord afspatiëren gaat en meer nuttige onderwerpen. Dingen die je niet kunt als auteur mag je via een soort plaknotities vragen aan de vormgever.

» Overtuigd? Schrijf je in en neem de vormgever mee.

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurEen dag, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisJe moet al wel goed met InDesign kunnen werken. Redacteuren hebben alleen computervaardigheid nodig.
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

» Ga naar het inschrijfformulier als je ook tijd wilt besparen

cursus adobe incopycursus incopy

adobecursus incopy voor ontwerpers

cursus incopy voor redacteuren

cursus incopy Amsterdam

cursus incopy Rotterdam

cursus incopy Utrecht

cursus incopy Brabant

cursus incopy Den Bosch


Top