Stap 1 van 4: Voor als je echt verder wilt met Adobe InDesign

Na deze 2daagse cursus gaat het alleen maar beter. En sneller.
Sneller en beter, dat wil ik!

Enkele voorbeelden van wat je met InDesign maken kunt: tijdschriften, kranten, kaartjes, uitnodigingen, flyers en brochures. Deze leer je maken bij Pixels en Pagina’s.

InDesign is best complex, dat hoor je wel eens. Maar ook jij kunt het leren. In korte tijd beheers je de techniek om precies dat te doen wat je wil met InDesign. Investeer in jezelf zodat je tijd terug wint die je anders op Youtube zou verliezen. Neem een personal trainer die je precies vertelt hoe je het best kunt werken in jouw situatie.

Deze dingen ga je ontdekken in de cursus:

Beelden plaatsen op de pagina.

Dus niet meer dat gedoe met het aanpassen van het kader en daarna weer het plaatje daarin bijstellen: het kan veel slimmer! Je weet hoe de plaatsingsopties werken. Daardoor heb je snel je foto’s goed staan. Daarbij weet je ook hoe je de resolutie snel en eenvoudig controleert, zodat je zeker bent dat de PDF voldoende kwaliteit heeft. De te gebruiken kleurprofielen zijn allemaal leesbaar voor InDesign en voor jou, zodat je weet dat je precies de juiste kleuren aanlevert.

Snel en eenvoudig de tekst vorm geven.

Dat scheelt je zó veel tijd, want de opmaak van tekst alleen al bestaat uit zo’n 68 opties (plus subkeuzes). Wel zo prettig als je die met één muisklik voor elkaar bokst, toch?
Leg je de lat nog hoger, dan gaat InDesign zelf de vormgeving voor jou doen op basis van door jou ingestelde criteria. Ja, dat is wat technischer, maar als je het eenmaal door hebt, ben je van een heleboel handmatige correcties af. Wie wil dat nou niet?

Zelf een stramien opzetten.

Dat is de basis om bladzijdes mee te maken. Een goed stramien helpt je enorm in het vullen van je blad, en zit je niet in de weg. Het is zo’n belangrijk onderwerp dat er hele boeken over zijn geschreven. En jij krijgt het gewoon mee in de les.

Je PDF opsturen naar de drukkerij of printshop.

Voor sommigen is het best spannend hoe het drukwerk er uit komt te zien, maar voor jou straks niet meer. Want je hebt het van tevoren al goed ingesteld. Je maakt de PDF volgens drukwerknormen waarvan je weet dat ze goed zijn, passend bij het soort drukwerk dat je aanvraagt.
Al die opties die er zijn om mee te werken in InDesign: straks wordt het nog leuk! 🙂

Merk hoe je tijd overhoudt. Daardoor krijgt je creativiteit wat meer de ruimte. En daar wordt het ontwerp beter van. Een beter ontwerp zorgt er voor dat je boodschap beter over komt. Voor jou ligt het binnen handbereik als je nu verder gaat.

Waarom je zelf centraal staat

Het format van de cursus is heel anders dan wat je bij andere bureaus vindt. Jouw inschrijving – met eventueel je collega’s – is al voldoende om te starten. Daardoor krijg je alle aandacht van je docent. Dat heeft een aantal voordelen:

 • We nemen vooraf jouw doelen door, zodat het duidelijk is wat we moeten halen.
 • Als je al enige ervaring of voorkennis hebt met het programma, kunnen we er op een andere manier instappen. Het heeft immers geen nut om te oefenen met wat je al weet.
 • Al je vragen die je nog bedenkt in de cursus worden behandeld en beantwoord.
 • Geen afleiding van andere cursisten die achter blijven of sneller willen dan jijzelf.
 • Jouw tempo is leidend. Wanneer je even pauze nodig hebt, nemen we die. Wil je een herhaling, dan kan dat.
 • Oefeningen die je doet, zijn afgestemd op jou.

Ontdek hoe je het fijnste leert

Ook de lesmethode past zich op jou aan. Het wordt al snel duidelijk welke manier van leren het best bij je past. Vaak is het in de les een combinatie van meerdere. Heeft een ervan jouw voorkeur?

 • Voordoen, en nadoen.
 • Verbaal/ theoretisch, en lekker praktisch.
 • Een opdracht krijgen, en deze dan zelfstandig of onder begeleiding uitvoeren. Alles in één keer, of in kleine brokjes.
 • De ene cursist legt het uit aan de andere.
 • Je krijgt vooraf een video of instructie te zien, en gaat daarna met die informatie aan de slag in de les.
 • Vragen beantwoorden om te controleren of je het weet.

Zo voorkom je stress in je agenda

Je hoeft je geen zorgen te maken over de planning, want die past zich op jou aan. Hoe makkelijk wil je het krijgen?

 • Wil je een cursus in dagdelen knippen omdat je dat beter kunt combineren met je andere werk? Dat is mogelijk.
 • Wil je meerdere dagen tussen de cursusdagen in zetten? Zodat je kunt oefenen met wat je geleerd hebt? Ook dat is mogelijk.
 • Heb je liever de cursus in de avonduren? Zelfs dat is mogelijk.

Bepaal welke cursusvorm bij je past

We kunnen deze cursus op diverse manieren invullen. Het zal dus altijd bij je passen.

 • Normaal wordt de cursus uitgevoerd als contact-onderwijs. We zitten dan bij elkaar. Dat heeft allerlei voordelen. De meeste cursisten kiezen voor deze vorm.
 • Maar sinds de Corona-crisis is er een nieuwe vorm bijgekomen: onderwijs op afstand. En dat gaat ook prima. Er komt iets meer techniek bij kijken, maar dat komt wel goed..

Wat zeggen anderen er van?

Als het je helpt om te lezen wat een andere cursist heeft geschreven: hieronder zie je enkele recensies. Deze kun je vinden op Springest.nl en KlantenVertellen.nl.

In twee cursusdagen heeft Peter ons wegwijs gemaakt in de basics van Adobe InDesign. Dit kunnen we nu direct toepassen in ons werk. Peter heeft een fijne manier van uitleg geven. De opnames zijn ook handig om later weer iets op te zoeken. Daarnaast was Peter erg flexibel toen we moesten omschakelen van een cursus op locatie naar digitaal. Voor andere Adobe programma's zou ik zeker weer een cursus volgen mij Pixels en Pagina's

Kjeld Postma

Stad Rotterdam

Ik vond het een fijne cursus, Peter neemt echt de tijd voor je en doet ook echt de moeite om het je zo goed mogelijk uit te leggen. ik heb er echt veel aan gehad want nu lukt het me echt om illustrator te gebruiken, wat ik ook fijn vind is dat hij heeft aangeboden dat ik altijd nog een mail mag sturen als ik ergens niet uit kom! dat geeft me toch een fijn gevoel dat ik altijd iemand heb voor wat extra support al met al een fijne ervaring ik zou het zeker aanraden aan mijn vrienden om deze cursus te volgen

Janice Bosman

AW productions

Peter legt alle antwoorden op je vragen rustig uit. Een filmische tutorial over alles wat besproken is, stuurt hij je na en dat is superhandig. Wel intensief, een hele dag persoonlijke begeleiding, maar dat heeft ook zijn voordelen.

Manita Kieft

Ik heb diverse Zoom-sessies bij P&P afgenomen, waarbij ik bij aanvang van de les zelf aangaf wat ik wilde leren op het gebied van InDesign. Die methode werkt heel prettig. Peter heeft de antwoorden paraat en legt geduldig uit. Na afloop stuurt hij een video van de sessie na zodat je de lastige delen nog even na kunt kijken.

Nicolai Frijters

HET communicatieburo

Pixels en Pagina’s

Peter is al sinds 2000 docent in grafische vakken. En de 14 jaren daarvóór al in dienst van anderen. Je kunt dus wel spreken van een hele bult ervaring. Daarnaast is het vak van grafisch ontwerper hem niet vreemd: zo krijg je nog gratis ontwerptips tijdens de cursus, als je die wilt. Lekker hoor, iemand die met je meedenkt!

Na de les

Denk niet dat we alleen een relatie aangaan tijdens de cursus. Want ook na de les (of tussen de lesdagen door) mag je Pixels en Pagina’s gewoon benaderen met vragen. En je krijgt nog tips en trucs in je mailbox, als je dat fijn vindt. Tips uit de praktijk!

Certificaten

Peter is door Adobe gecertificeerd. Al die jaren praktische ervaring en dan ook nog een erkenning van Adobe er bovenop.
En heb jij straks een certificaat nodig? dan is dat geen probleem. Een certificaat als bewijs van deelname aan de cursus kun je achteraf krijgen.

Recensies

Geloof het of niet: negatieve recensies zijn er gewoon niet voor Pixels en Pagina’s. En dat mag zo blijven, daar wordt hard voor gewerkt. Maar check het gerust op de websites van Klantenvertellen.nl en op Springest.nl. Vaak werkt Peter ook voor andere opleiders; die beoordelingen kan Peter niet met je delen omdat ze elders staan.

Laat knoppen zien
Verberg knoppen