Photoshop cursus: beginners en gevorderden

De meest persoonlijke Photoshop cursus. Een cursus die vertrekt bij wat je al weet, en waarbij jouw doelen bepalend zijn. Ben je nog helemaal nieuw in Photoshop, dan is een cursus Photoshop Basis het meest aantrekkelijk. Heb je al wat meer ervaring, dan zal een Photoshop Gevorderden cursus je meer voldoening geven. Wil je een lichte toepassing met beeldbewerken, dan is Photoshop Elements interessant. De kortste leertijd, en de grootste impact op je competenties.

Photoshop cursus Basis


Photoshop voor alles

Photoshop kun je voor van alles gebruiken: presentaties, webdesign, banners, retouche, PR en Communicatie, 3D, videomontage. Naast Photoshop Professional is er ook de lichtere variant: Photoshop Elements. Bij een kleiner budget is dit zeker een aanrader. Voor een training kun je gebruik maken van een gratis demonstratieversie. Deze doet het een week: daarna moet er een serienummer ingevoerd worden.

Cursus Photoshop Basis

photoshop cursus basisAls je nog maar net begint met beeldbewerking, komt een basiscursus van pas. Hiermee kun je in ieder geval materiaal aanleveren zoals men dat van je verwacht. En eenvoudige aanpassingen doe je ook gewoon zelf.

In deze cursus zal je onder andere leren:

 1. Hoe je de resolutie van een foto instelt en waarom dat belangrijk is
 2. Hoe je een uitsnede maakt om een deel van de foto niet te gebruiken (vooral bij webtoepassingen belangrijk) en hoe je dat ook op een hele serie foto's kunt toepassen
 3. Hoe je een kleuraanpassing maakt in een foto en deze achteraf nog eenvoudig kunt aanpassen (lagen venster)
 4. In welke bestandsformaten moet je opslaan om handig te werken in een combinatie met andere programma's
 5. Hoe je met Bridge kunt werken en dat zelfs als gereedschap kunt gebruiken.
 6. Hoe je selecties kunt maken. Zelf ben ik meer van het 'schilderen' maar soms moet je even een selectie maken. Dat moet dan zo efficiënt mogelijk.
 7. Hoe je de basisinstellingen voor kleur kunt maken, zodat je ook goed kunt samenwerken met anderen en de zelfde kleuren op je scherm krijgt.
 8. Slimme en moderne methodes voor het retoucheren

1. Resolutie in Photoshop

Photoshop cursus resolutieJe leert hoe je de resolutie van een foto instelt, en waarom dat zo belangrijk is. De resolutie van een foto is van invloed op de bestandsgrootte en op de kwaliteit. Te weinig resolutie geeft blokkerige beelden. Daardoor mist de foto overtuigingskracht.

Resolutie kies je: bij het maken van een foto, soms bij het downloaden van een stockfoto, en in Photoshop onder Afbeeldingsgrootte, maar ook via het uitsnedegereedschap — je kunt dan uitsnijden en resolutie bepalen tegelijk.

2. Uitsnedes

cursus photoshop basisHet gebruiken van de croptool is niet ingewikkeld. Maar weet je dat je er ook een hele serie foto's mee kunt bewerken, zodat ze allemaal dezelfde grootte krijgen? Dat is superhandig voor toepassing op het internet. Er zijn nog wat fijnafstellingen en details die je gezien moet hebben in de training Photoshop Basis.

3. Kleuraanpassingen

Photoshop cursus lagenDe meeste foto's mankeren hier of daar wel wat. Soms mag de kleur wat sterker om het beeld overtuigender te laten zijn. Of de foto heeft een sterke kleurzweem, waardoor hij er amateuristisch uit ziet. Veel aanpassingen zijn eenvoudig te maken na een beginnerscursus Photoshop. Je leert het op een nieuwerwetse manier, zodat je het snel door hebt en eenvoudig achteraf nog kunt aanpassen.

4. Bestandsformaten

Wanneer je een foto hebt aangepast, zitten er misschien lagen in die voor jou belangrijk zijn. Maar men vraagt aan jou om aan te leveren in Jpeg, of PNG. Je weet straks precies welke gevolgen er zijn bij het bewaren in een gekozen bestandsformaat.

5. Werken met Bridge: de basis

Photoshop cursus BridgeVoor veel mensen is Bridge een overbodig extra programma, naast Photoshop. Maar je zal zien dat je er tijd mee kunt besparen en supersnel foto's mee kunt aanpassen. Bridge is een fijn gereedschap en voor jou straks misschien ook.

6. Selecties maken: basisprincipes

Photoshop selectie gereedschappenIn een basiscursus moet je leren hoe je selecties maakt. Soms gebruik je deze bij het monteren van twee beelden in een document; andere keren bij het maken van kleuraanpassingen. Meestal schilder je de aanpassingen in het beeld, maar soms is selecteren beter. En dan niet alleen met de toverstaf, want dat is wel heel erg 'old school'. Deze Photoshop cursus Basis is 'new school'.

7. Retoucheren in de Photoshop cursus

In veel foto's moet wel ergens een vlekje of oneffenheid weggewerkt worden. Je kunt dat doen met het stempeltje, maar ook met andere gereedschappen. Het zal je verbazen hoe snel het tegenwoordig gaat: sommige retouche is binnen drie seconden gedaan (selecteren, verwijderen, klaar). Als jij geen tijd wil verspillen aan het schoon maken van een foto, kies dan voor een basiscursus Photoshop.

8. Kleurinstellingen voor alle programma’s inclusief Photoshop

Colorsync kleurinstellingenAls je straks werkt met Photoshop, moet je er zeker van zijn dat de kleurinstellingen op je computer goed staan. Dan wijkt de weergave van het beeld op jouw scherm minder of niet af van dat van je collega's of opdrachtgever. Natuurlijk kun je ook je beeldscherm willen kalibreren, maar dat is een andere cursus. Je leert in de basiscursus Photoshop in ieder geval hoe je de kleurinstellingen maakt, en waarom.

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurTwee dagen, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisGeen voorkennis nodig. Als je maar overweg kunt met je computer
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

Photoshop Gevorderd

photoshop cursusWerk je al een tijdje met Photoshop Professional, en wil je er nog meer van weten? Misschien heb je al wel het gevoel dat het allemaal slimmer en sneller moet kunnen. Neem dan een Cursus Photoshop voor Gevorderden.

In deze cursus zal je leren:

 • Hoe je slimme montages maakt
 • Hoe het lagenvenster precies werkt (dus ook de verborgen opties).
 • Wat je kunt doen met ‘slimme objecten’
 • Retoucheren met behoud van origineel, dus door goed gebruik van Lagen.
 • Hoe je maskeertechnieken kunt gebruiken
 • Hoe je handelingen kunt automatiseren, zodat je geen tijd verliest aan herhalend werk

1. Slimme montages maken in de Photoshop cursus voor Gevorderden

Het deelvenster voor Lagen is een heel belangrijk onderdeel van Adobe Photoshop. Als je dit deelvenster goed door hebt, kun je veel eenvoudiger monteren. Je kunt dan werken met laagmaskers. Daarmee kun je een foto gedeeltelijk verbergen, maar ook weer terug halen. Niets is dus definitief verwijderd.

Photoshop cursus leren werken met lagen

2. Details van het deelvenster lagen

Werken met laagmaskers is één, maar er is natuurlijk meer. Je leert werken met objecten die onscherp zijn, en gebruikt groepen, uitknipmaskers en wat zoal van pas komt bij alle montages.

Cursus Photoshop Gevorderd

3. Slimme objecten in Photoshop

Als je werkt met slimme objecten (smart objects) kun je filters opnieuw instellen. Je kunt meerdere lagen behandelen als één. Ook kun je een laag verkleinen, en later weer vergroten zonder dat het beeld slecht is geworden. Wie wil dat nou niet?

4. Retoucheren met Photoshop

Natuurlijk kun je al wel het een en ander aan vlekjes verwijderen. Maar doe je dit ook snel, en aanpasbaar? De meeste ongeregeldheden laten zich in luttele seconden verwijderen. Doe je dit in combinatie met het deelvenster Lagen, dan kun je de aanpassingen later nog aanpassen: voor het geval het toch nog niet helemaal naar je zin is.

Retoucheren met Photoshop

5. Handelingen automatiseren

Wie veel met foto's doet, zal merken dat er vaak dezelfde bewerkingen uitgevoerd worden. Denk aan het verkleinen van foto's, omkleuren, stylen, omzetten naar drukkleuren, enzovoorts. Photoshop kan een hoop werk uit handen nemen, als je het toelaat. Zowel viaBridge als via Handelingen (Actions) maar ook de Afbeeldingsprocessor en Generator zijn prima opties om het werk te versnellen. Te veel voordeel dus om te laten liggen.

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurTwee dagen, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisDe kennis die hoort bij Adobe Photoshop Basis. In ieder geval flinke ervaring met het programma. Of neem een maatwerkcursus.
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

Photoshop Elements

Photoshop elements cursusHet kleine broertje van Photoshop Professional heet Photoshop Elements. Dit product is een van de weinige koop-producten (veel andere moeten gehuurd worden volgens het Cloud-Concept). Het is niet duur en kan een hoop. Voor veel mensen is dit product daarom een aantrekkelijk alternatief op Photoshop Professional.

In een training Photoshop Elements kun je leren:

 • Hoe je eenvoudig foto’s kunt verbeteren op kleur en doortekening
 • Hoe je snel en eenvoudig selecties maakt
 • Hoe je foto’s vrijstaand kunt maken
 • Hoe je panorama-foto’s maakt
 • Hoe je beelden moet monteren (lagenvenster)
 • Welke bewaarformaten handig zijn om te gebruiken.

In een cursus Photoshop Elements leer je dit

Photoshop Elements kan de compositie eenvoudig veranderen voor een vierkante uitsnede.

1. Organiser

Photoshop Elements organiserDe organiser is bedoeld om de enorme hoeveelheid foto’s op je computer te ordenen. Je kunt kiezen om alle foto’s naar een nieuwe map te kopiëren of ze te laten waar ze staan, en ze alleen in je overzicht te ordenen. Door goed gebruik te maken van de Organiser heb je een beter overzicht. Dat leer je in de cursus Photoshop Elements.

a. Sterren

Ken sterren toe aan de betere foto’s. Dat scheelt tijd en maakt een overzicht mogelijk van de meest geslaagde fotomomenten. De organiser kan je namelijk een overzichtje geven van alle betere foto’s.

b. Geolocatie

Als je veel reist, vind je het vast leuk om soms een overzicht te krijgen met een wereldkaart die toont waar jouw foto’s zoal gemaakt zijn. Natuurlijk moet je camera wel ondersteuning bieden voor geolocatie. Smartphones hebben dat vaak, maar ook compactcamera’s en spiegelreflexcamera’s kunnen dat hebben.

c. Samenvoegen via Photomerge

Als je meerdere foto’s hebt gemaakt van een zelfde moment, kun je daar leuke dingen mee doen. Je kunt bijvoorbeeld een panoramafoto maken. In de cursus Photoshop Element reken je af met verschil in perspectief en licht. Maar ook kun je van een aantal groepsfoto’s de beste gedeeltes overhouden: daardoor heb je een foto waar iedereen er leuk op staat.

d. Delen op Sociale Media

Wanneer je leuke foto’s hebt gemaakt, kunnen die heel snel en eenvoudig gedeeld worden met de rest van de wereld. De connectie met Facebook en Instagram is zó gemaakt. Ik leg je wel uit hoe, in de cursus Photoshop Elements.

2. Editor

Photoshop Elements cursusWil je met de foto zelf aan de slag en daar aanpassingen in doen, dan heb je de Editor nodig. Met de Editor maak je foto’s vrijstaand, pas je de kleur aan van je hele foto of van slechts een stukje.

a. Verbeteren

Photoshop Elements EnhanceWeet jij hoe deze gereedschappen werken? ik leg het je graag uit in de cursus. Het zijn de gereedschappen van Photoshop Elements waarmee je eenvoudig een minder geslaagde foto omzet naar een indrukwekkende foto. Je leert de penselen snel instellen en de aanverwante gereedschappen te gebruiken.

b. Tekenen

Photoshop Elements tekenenEr is in Photoshop Elements een groepje gereedschappen aanwezig om vrij mee te tekenen. Als je op zoek bent naar manieren om een nieuwe compositie te maken met een aantal foto’s, kunnen deze goed van pas komen. Je kunt gebruik maken van achtergronden die je in het Lagenvenster toevoegt. En je kunt laagmaskers gebruiken, net als in Photoshop Professional. De tekengereedschappen komen daarbij handig van pas.

c. Uitsnede aanpassen

Photoshop Elements CursusDe uitsnede aanpassen van een foto is niet moeilijk. Maar kun je dan ook meteen de compositie veranderen, en bepalen hoeveel resolutie je overhoudt? Na de cursus Photoshop Elements weet je er alles van.

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurEen dag, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisBasiskennis van je besturingssysteem op je computer
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

Photoshop Cursus in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven…

Het maakt niet uit waar je zit: ik kom met alle plezier naar je toe. Dan werken we met de bestanden die passen in jouw werk. En zo heb je optimaal resultaat.

Photoshop Avond-cursus

Ook avondcursus is mogelijk. We kunnen dan een traject afspreken van een avond in de week, welke voor jou het best uit komt. Daardoor heb je tussentijds ruime gelegenheid om in de praktijk te toetsen wat je hebt geleerd.

Photoshop cursus Amsterdam

photoshop cursus basis Utrecht

cursus Photoshop Rotterdam

Photoshop training Brabant

Photoshop opleiding Den Bosch

photoshop cursus Den Bosch

cursus Photoshop Brabant
Photoshop opleiding Eindhoven
Photoshop Amsterdam

Summary
Service Type
Photoshop cursus
Provider Name
Pixels en Pagina's
Area
Nederland, België, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch
Description
Neem een Photoshop cursus die helemaal op maat is. Leer van docent Peter Maas wat je nodig hebt voor jouw werkzaamheden. Training op jouw locatie, met voorbeelden die passen bij jouw werk.
URL