Photoshop cursus: beginners en gevorderden. Perfecte beelden in een handomdraai.

Vind je Photoshop ingewikkeld? En denk je dat het handiger of sneller moet? Neem dan een Photoshop cursus die is afgestemd op jouw behoeftes. Deze cursus heeft vaak onderwerpen uit de Basiscursus èn Gevorderdencursus tegelijk: het kan prima en is vaak de beste oplossing.

Photoshop cursus voor alle niveau’s en toepassingen

Hieronder staan de cursussen opgesplitst in 4 opties. In een privé cursus kunnen dus onderwerpen zitten uit basis- en gevorderden niveau.

 1. Wanneer je nog helemaal nieuw bent, begin je met een Photoshop Basis cursus.
 2. Werk je er al een tijdje mee, dan is een training Adobe Photoshop voor Gevorderden beter. Hieronder vind je al wat onderwerpen die daarin kunnen passen.
 3. Als je hulp nodig hebt met Photoshop Elements: kijk dan onderin deze pagina
 4. Wil je heel specifieke dingen leren, kies dan voor Meer Maatwerk. Je kiest dan vooraf waarover je bijgespijkerd wil worden. Dat kost je het minste tijd en levert een grote verbetering in productiviteit op.
  Heb je geen idee of maatwerk iets voor je is? lees dan dit artikel even.

Photoshop cursus Basis

Cursus Photoshop Basis voor beginners. Leer de principes en krijg Powertips.

photoshop cursus basisAls je nog maar net begint met foto’s bewerken, wil je een basiscursus Photoshop. Hierin leer je foto’s aanleveren zoals het moet. En eenvoudige aanpassingen doe je ook gewoon zelf.

In deze opleiding Photoshop Basis leer je onder andere:

 1. Wat resolutie is, hoe je de resolutie van een foto instelt en waarom dat belangrijk is. Daardoor hebben je foto’s een goede kwaliteit en nemen ze niet te veel ruimte in. Resolutie is gerelateerd aan afmeting: dat is het aantal beeldpuntjes per strekkende centimeter of inch.
 2. Hoe je een afsnede maakt (vooral bij webtoepassingen belangrijk) en hoe je dat ook op een hele serie foto’s tegelijk kunt toepassen. Zodat je zo minder tijd kwijt bent.
 3. Maak een kleurverandering in een foto en pas deze achteraf nog eenvoudig kunt aan (lagen venster). Daarmee kun je een serie foto’s een zelfde uitstraling geven: handig voor styling.
 4. Hoe je de basisinstellingen voor kleur kunt maken. Daardoor kun je ook goed samenwerken met anderen: kleuren zien er dan op verschillende computers het zelfde uit.
 5. In welke bestandsformaten moet je opslaan om handig te werken in een combinatie met andere programma’s. Zodat je weet hoe de nieuwe normen voor web-toepassingen zijn: png, jpeg, svg.
 6. Hoe je selecties kunt maken. Soms moet je even een selectie maken. Dat moet dan zo efficiënt mogelijk. Inschilderen van aanpassingen leer je ook, want dat is erg comfortabel.
 7. Slimme en moderne methodes voor het retoucheren. Vuiltjes weghalen duurt soms maar 3 seconden!
 8. Hoe je met Bridge kunt werken en dat zelfs als gereedschap kunt gebruiken. Zeker onder Windows voegt Bridge heel wat toe. Maar ook is het functioneel op MacOS: je zal verbaasd staan hoe efficiënt je het kunt inzetten.

Cursus Photoshop Gevorderd: nog efficiënter en slimmer.

photoshop cursusJe werkt al een tijdje met Photoshop Professional, en wil er nog meer van weten. Je hebt het gevoel dat het allemaal slimmer en sneller moet kunnen. Want nu kost het te veel tijd. Neem dan een Cursus Photoshop voor Gevorderden.

In deze cursus zal je leren:

 1. Hoe je slimme montages maakt. In een slimme montage kun je achteraf nog alles eenvoudig veranderen. Maskers, filters, transparantie en kleuraanpassingen. Zodat je flexibel blijft in je ontwerp-keuzes.
 2. Hoe het lagenvenster precies werkt (dus ook de verborgen opties). Schaduwen losmaken, effecten verschalen, lagen aan elkaar verbinden.
 3. Wat je kunt doen met ‘slimme objecten’. Geneste foto’s in andere foto’s, allemaal omdat dat slimmer en handiger is.
 4. Retoucheren met behoud van origineel, dus door goed gebruik van Lagen. Een vlekje helemaal weghalen, of er nog iets van laten zien, zodat het meer naturel overkomt?
 5. Krijg de maskeertechnieken onder de knie: Dekkingsmaskers, laagmaskers, vectormaskers.
 6. Hoe je handelingen kunt automatiseren, zodat je geen tijd verliest aan herhalend werk. Ook afbeeldingsprocessor en Bridge kunnen gebruikt worden om slim veel bestanden tegelijk aan te passen.

Voorwaarden voor de opleidingen Photoshop

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurTwee dagen, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisGeen voorkennis nodig. Als je maar overweg kunt met je computer
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

 

Photoshop Elements opleiding

Photoshop elements cursusHet kleine broertje van Photoshop Professional heet Photoshop Elements. Dit product is een van de weinige koop-producten (veel andere moeten gehuurd worden volgens het Cloud-Concept). Het is niet duur en kan echt een hoop. Voor veel mensen is dit product daarom een aantrekkelijk alternatief op Photoshop Professional.

In een training Photoshop Elements ga je leren:

 1. Verbeter foto’s eenvoudig op kleur en doortekening. Zo is elke foto bruikbaar en kun je er altijd iets moois van maken.
 2. Hoe je snel en eenvoudig selecties maakt. Want je wil wel eens een gedeelte van een foto aanpassen. Dan mag het selecteren niet te veel moeite kosten.
 3. Maak een foto vrijstaand door de achtergrond te verwijderen. Als je goed kunt selecteren, kun je ook de achtergrond verwijderen.
 4. Hoe je panorama-foto’s maakt. Een handige truc waarbij je de kracht van Photoshop Elements gebruikt.
 5. Monteren van meerdere beelden (lagenvenster). Zodat je ook foto’s bij elkaar kunt voegen en mooie combinaties maakt.
 6. Welke bewaarformaten handig zijn om te gebruiken. Want dit bepaalt de aansluiting van je nieuw opgedane kennis met de andere programma’s waarmee je werkt.
WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurEen dag, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisBasiskennis van je besturingssysteem op je computer
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

 

Photoshop Cursus in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven…

Het maakt niet uit waar je zit: ik kom met alle plezier naar je toe. We werken met de bestanden die passen in jouw werk. Zo heb je optimaal resultaat. Voor mij is Rotterdam ook een prima plek om de cursus te geven.

Photoshop cursus Eindhoven

Ook avondcursus is mogelijk. We kunnen dan een traject afspreken van een avond in de week, welke voor jou het best uit komt. Daardoor heb je tussentijds ruime gelegenheid om in de praktijk te toetsen wat je hebt geleerd. Een cursus in Eindhoven is net zo goed maatwerk als een cursus in een andere plek. Doe jezelf een groot plezier en neem zo’n cursus.

Photoshop cursus Amsterdam

Utrecht photoshop cursus basis. Want ik kom naar je toe.

cursus Photoshop Rotterdam

training Photoshop Brabant. In Design Bosch en ’s-Hertogenbosch

Photoshop opleiding Den Bosch

cursus Den Bosch photoshop Elements of Professional

cursus Photoshop Brabant
Photoshop opleiding Eindhoven
Photoshop Amsterdam


Top