Cursus Photoshop videomontage

Eigenaardig hoor: video’s monteren met Photoshop. Maar het kan! en ik doe het de laatste tijd wel vaker. Films opnemen doen we tegenwoordig ook met eenvoudige camera’s en smartphones. Mits er voldoende licht is bij de opname, kan de kwaliteit van zo’n film al afdoende zijn. Dus iedereen kan het.

Photoshop Video montage

Cursus: Photoshop en video. Misschien is het een toepassing die niet voor de hand liggend is: Photoshop gebruiken om video te monteren of een animatie te maken. Toch kan het er heel goed mee. Natuurlijk wel voor de wat kleinere klussen.

Wil je het formaat van de film nog aanpassen, of de resolutie en scherpte veranderen? Of was er te weinig of slecht licht bij het opnemen van de film? Het is allemaal te corrigeren met Photoshop. Het spaart een hoop tijd uit die je anders kwijt bent aan het leren van Adobe Premiere. Natuurlijk blijft dat programma nog zijn plaats houden. Maar voor even een filmpje aanpassen draai je tegenwoordig je hand niet om.

In de cursus Photoshop en video leer je:

  • Hoe kun je een video plaatsen in Photoshop?
  • Hoe werkt de tijdlijn in een PSD-bestand?
  • Een videobestand inkorten
  • Teksten toevoegen
  • Hoe gebruik je een geluidsspoor, los van het geluid uit je video-opname?
  • Hoe animeer je extra elementen over je video heen?
  • Hoe maak je een nieuw videobestand aan vanuit Photoshop?

Hoe kun je een video plaatsen in Photoshop?

Vaak heb je al een bestaande video, in Mp4-formaat of zelfs .mov of andere. Misschien met je smartphone opgenomen. Deze kunnen gewoon geplaatst worden tussen de andere lagen in Photoshop.

Hoe werkt de tijdlijn in een PSD-bestand?

De tijdlijn in Photoshop bestuurt de volgorde van alle interactiviteit. Dat geldt voor animaties, teksten die je binnen laat lopen, aanpassingslagen, enzovoorts.

Een videobestand inkorten

Vaak heb je aan de voorkant en/of achterkant wat extra tijd opgenomen. Je wilt dan een deel weg knippen. Leer hoe dit werkt in Photoshop.

Teksten toevoegen

Een tekstlaag kan toegevoegd worden bovenop je video. Deze kan animeren en hoeft dus niet op dezelfde plek te blijven staan.

Hoe gebruik je een geluidsspoor, los van het geluid uit je video-opname?

Soms heb je meerdere video-sporen aangemaakt. Maar je wilt niet het geluid van al deze video's door elkaar horen: van slechts één video mag het geluid gebruikt worden. Of misschien heb je wel nog een aparte geluidsopname: leer hoe je die kunt gebruiken in plaats van het geluid van de video zelf.

Hoe animeer je extra elementen over je video heen?

Dat kunnen kleur-effecten zijn, of teksten. Of andere lagen. Zolang je maar kunt werken met het lagen-deelvenster: je leert hoe je hier mee om gaat.

Hoe maak je een nieuw videobestand aan vanuit Photoshop?

Natuurlijk moet je ook weer opnieuw video exporteren vanuit Photoshop. Er zijn een aantal instellingen die daarbij van invloed zijn. Bestandsformaat, framerate, compressie. Eventueel achteraf nog aan te passen door Adobe Media Encoder te gebruiken.

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurEen dag, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisJe moet al wel goed met Photoshop kunnen werken. Het lagendeelvenster is een bekende voor je.
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

Benodigdheden

Om video te monteren in Photoshop, heb je wel wat steviger hardware nodig. Videobestanden zijn nogal groot, namelijk. Bovendien moet je werken met MacOS of met een 64-bits versie van Windows. Liefst met een nVidea videokaart. Kijk maar even op de website van Adobe.

Nog een eenvoudig resultaat van wat we kunnen doen met video in Photoshop

Maatwerk voor jou!


Top