Scans maken alsof het niets voorstelt. Stap 1 van 4.

en ondertussen wel alle instellingen in één keer goed.
Efficiënt scannen: precies wat voor mij!

Je gaat dat scannen toch niet helemaal handmatig doen? zorg dat het proces automatisch verloopt, met automatische aanpassingen. Zodat kleur en scherpte in één keer goed zijn en jij er het minste tijd aan kwijt bent. Tenzij je het scannen wel heel ‘zen’ vindt. 

Laat je adviseren door de specialist.

Het gebruiken van een scanner kun je per foto willen. Maar als je hier bent, heb je vast een vraag over hoe het handig kan. Want je staat voor een enorme bulk werk. En je wilt geen tijd verliezen om elke foto te verbeteren: je hebt wel meer te doen!

Dat komt goed. Want straks weet je

hoe je jouw scanner instelt om eenvoudig goede scans te maken.

Per scanner is het een beetje verschillend. Er zijn heel veel mogelijkheden, afhankelijk van scannermodel en bijbehorende software.

hoe je vooraf alle instellingen toepast.

Je kunt werken met het programma Silverfast, als die jouw scanner ondersteunt. Daarin maak je alle instellingen om mee te scannen vooraf.

hoe je fijninstellingen kunt maken om elke scan nog apart bij te stellen.

Maar eigenlijk heb je dat niet veel nodig, omdat je al werkt met een standaardinstelling die goed is voor elke goede foto.

hoe je ook met een beperkt budget goede scans krijgt.

Niet iedereen kan de keuze maken om met Silverfast te werken. Ook met de standaard scansoftware kun je achteraf met één klik de kleuren goed krijgen.

hoe je voor dia’s en negatieven anders instelt dan voor foto’s.

Opzicht en doorzicht zijn verschillende modellen, maar met de juiste kalibratie is het allemaal snel voor elkaar.

dat die bulk werk niet een gebed-zonder-einde is.

Maar je kunt er snel en efficiënt doorheen. Dat lukt door batch-scannen en automatiseren. Zolang de software het toelaat.

In het verleden, toen scannen nog heel courant was, heb ik er altijd veel energie in gelegd om dat scanproces zo goed en efficiënt mogelijk te houden. En het liefst géén nabewerking in Photoshop. Als het origineel goed is, moet je er in één keer een goede scan van kunnen maken. Kies je voor Silverfast, dan geeft dat momenteel de beste kansen hierop. Heb je daar het budget niet voor, dan kun je nog steeds veel tijd winnen door slim te werken. Daar hou ik van. Jij ook? Druk dan op die knop.

Peter

Waarom je zelf centraal staat

Het format van de cursus is heel anders dan wat je bij andere bureaus vindt. Jouw inschrijving – met eventueel je collega’s – is al voldoende om te starten. Daardoor krijg je alle aandacht van je docent. Dat heeft een aantal voordelen:

 • We nemen vooraf jouw doelen door, zodat het duidelijk is wat we moeten halen.
 • Als je al enige ervaring of voorkennis hebt met het programma, kunnen we er op een andere manier instappen. Het heeft immers geen nut om te oefenen met wat je al weet.
 • Al je vragen die je nog bedenkt in de cursus worden behandeld en beantwoord.
 • Geen afleiding van andere cursisten die achter blijven of sneller willen dan jijzelf.
 • Jouw tempo is leidend. Wanneer je even pauze nodig hebt, nemen we die. Wil je een herhaling, dan kan dat.
 • Oefeningen die je doet, zijn afgestemd op jou.

Ontdek hoe je het fijnste leert

Ook de lesmethode past zich op jou aan. Het wordt al snel duidelijk welke manier van leren het best bij je past. Vaak is het in de les een combinatie van meerdere. Heeft een ervan jouw voorkeur?

 • Voordoen, en nadoen.
 • Verbaal/ theoretisch, en lekker praktisch.
 • Een opdracht krijgen, en deze dan zelfstandig of onder begeleiding uitvoeren. Alles in één keer, of in kleine brokjes.
 • De ene cursist legt het uit aan de andere.
 • Je krijgt vooraf een video of instructie te zien, en gaat daarna met die informatie aan de slag in de les.
 • Vragen beantwoorden om te controleren of je het weet.

Zo voorkom je stress in je agenda

Je hoeft je geen zorgen te maken over de planning, want die past zich op jou aan. Hoe makkelijk wil je het krijgen?

 • Wil je een cursus in dagdelen knippen omdat je dat beter kunt combineren met je andere werk? Dat is mogelijk.
 • Wil je meerdere dagen tussen de cursusdagen in zetten? Zodat je kunt oefenen met wat je geleerd hebt? Ook dat is mogelijk.
 • Heb je liever de cursus in de avonduren? Zelfs dat is mogelijk.

Bepaal welke cursusvorm bij je past

We kunnen deze cursus op diverse manieren invullen. Het zal dus altijd bij je passen.

 • Normaal wordt de cursus uitgevoerd als contact-onderwijs. We zitten dan bij elkaar. Dat heeft allerlei voordelen. De meeste cursisten kiezen voor deze vorm.
 • Maar sinds de Corona-crisis is er een nieuwe vorm bijgekomen: onderwijs op afstand. En dat gaat ook prima. Er komt iets meer techniek bij kijken, maar dat komt wel goed..

Wat zeggen anderen er van?

Als het je helpt om te lezen wat een andere cursist heeft geschreven: hieronder zie je enkele recensies. Deze kun je vinden op Springest.nl en KlantenVertellen.nl.

In twee cursusdagen heeft Peter ons wegwijs gemaakt in de basics van Adobe InDesign. Dit kunnen we nu direct toepassen in ons werk. Peter heeft een fijne manier van uitleg geven. De opnames zijn ook handig om later weer iets op te zoeken. Daarnaast was Peter erg flexibel toen we moesten omschakelen van een cursus op locatie naar digitaal. Voor andere Adobe programma's zou ik zeker weer een cursus volgen mij Pixels en Pagina's

Kjeld Postma

Stad Rotterdam

Ik vond het een fijne cursus, Peter neemt echt de tijd voor je en doet ook echt de moeite om het je zo goed mogelijk uit te leggen. ik heb er echt veel aan gehad want nu lukt het me echt om illustrator te gebruiken, wat ik ook fijn vind is dat hij heeft aangeboden dat ik altijd nog een mail mag sturen als ik ergens niet uit kom! dat geeft me toch een fijn gevoel dat ik altijd iemand heb voor wat extra support al met al een fijne ervaring ik zou het zeker aanraden aan mijn vrienden om deze cursus te volgen

Janice Bosman

AW productions

Peter legt alle antwoorden op je vragen rustig uit. Een filmische tutorial over alles wat besproken is, stuurt hij je na en dat is superhandig. Wel intensief, een hele dag persoonlijke begeleiding, maar dat heeft ook zijn voordelen.

Manita Kieft

Ik heb diverse Zoom-sessies bij P&P afgenomen, waarbij ik bij aanvang van de les zelf aangaf wat ik wilde leren op het gebied van InDesign. Die methode werkt heel prettig. Peter heeft de antwoorden paraat en legt geduldig uit. Na afloop stuurt hij een video van de sessie na zodat je de lastige delen nog even na kunt kijken.

Nicolai Frijters

HET communicatieburo

Pixels en Pagina’s

Peter is al sinds 2000 docent in grafische vakken. En de 14 jaren daarvóór al in dienst van anderen. Je kunt dus wel spreken van een hele bult ervaring. Daarnaast is het vak van grafisch ontwerper hem niet vreemd: zo krijg je nog gratis ontwerptips tijdens de cursus, als je die wilt. Lekker hoor, iemand die met je meedenkt!

Na de les

Denk niet dat we alleen een relatie aangaan tijdens de cursus. Want ook na de les (of tussen de lesdagen door) mag je Pixels en Pagina’s gewoon benaderen met vragen. En je krijgt nog tips en trucs in je mailbox, als je dat fijn vindt. Tips uit de praktijk!

Certificaten

Peter is door Adobe gecertificeerd. Al die jaren praktische ervaring en dan ook nog een erkenning van Adobe er bovenop.
En heb jij straks een certificaat nodig? dan is dat geen probleem. Een certificaat als bewijs van deelname aan de cursus kun je achteraf krijgen.

Recensies

Geloof het of niet: negatieve recensies zijn er gewoon niet voor Pixels en Pagina’s. En dat mag zo blijven, daar wordt hard voor gewerkt. Maar check het gerust op de websites van Klantenvertellen.nl en op Springest.nl. Vaak werkt Peter ook voor andere opleiders; die beoordelingen kan Peter niet met je delen omdat ze elders staan.

Laat knoppen zien
Verberg knoppen