Adobe Acrobat leren

Je wilt een Acrobat cursus volgen? Dat moet je wat preciezer zeggen. Want met Acrobat kun je nogal veel kanten op: Acrobat is er voor grafische toepassingen, maar ook voor kantoor. Lees hieronder waarom Acrobat zo divers is.

cursus Acrobat Brabant

Als je een training Acrobat wilt, moet je kiezen voor een specifieke training. Acrobat was in de jaren ’80 begonnen als digitale oplossing voor het uitwisselen van documenten in een kantooromgeving. Drukkers zagen er een aantal voordelen in, en lieten het PDF-format aanpassen om ook voor hen bruikbaar te zijn. Adobe zorgde dat je er formulieren mee kon maken, die digitaal werden ingevuld, verzonden en ontvangen. En er konden interactieve PDF-bestanden gemaakt worden. Later zag ook de engineering-industrie genoeg mogelijkheden. Kies een van de volgende cursussen:

Cursus Acrobat

Een cursus Acrobat beslaat vaak een of enkele van die deelgebieden. Afhankelijk van je wensen komen we op een van de volgende uitdagingen:

1. Acrobat MsOffice

Je leert hoe je kunt automatiseren in een kantooromgeving. Zet stempels op een hele stapel PDF-bestanden tegelijk. Laat collega’s opmerkingen toevoegen aan een stuk dat doorgenomen moet worden, en verzamel en verwerk eenvoudig al deze reacties. Leer welke aspecten van invloed zijn op het maken van een PDF. Want deze beïnvloeden o.a. kwaliteit en bestandsgrootte.

2. PDF formulieren

Als je Acrobat wilt gebruiken om formulieren te maken, ben je gebrand op de vorm van het formulier, en/of op het ontvangen van de ingevulde gegevens. PDF is vormvast, en je kunt een digitale werkstroom instellen waarmee je de gegevens eenvoudig in een spreadsheet kunt zetten.

3. Interactieve PDF

Wil je de PDF gebruiken voor presentaties, dan zijn knoppen en hyperlinks de eerste uitdaging voor je. Daarbovenop kun je video’s gebruiken. En animaties en diashows. Een interactieve PDF brengt de boodschap overtuigender. Vaak wordt deze gestart vanuit Adobe Indesign.

4. Certified PDF en Pitstop Professional

Voor ontwerpers en PR- en communicatie-medewerkers is het belangrijk dat de drukker het ontwerp goed kan verwerken. Er zijn procedures voor om deze PDF goed te maken. Meestal startend vanuit CreativeCloud-applicaties. Maar voor een enkeling ook MsOffice. Met een cursus Aanleveren voor drukwerk, of CertifiedPDF leer je de kneepjes van dit technische vak.

 

 

 


Top