Cursus Acrobat MsOffice

cursus Acrobat Brabant
Acrobat opleiding Den Bosch
Training Acrobat Brabant
Neem een cursus Acrobat MsOffice als je meerdere taken wilt automatiseren. Acrobat laat zich heel goed gebruiken in een kantooromgeving. Veel taken kunnen snel en automatisch uitgevoerd worden. Denk aan het zetten van handtekeningen, toevoegen van opmerkingen en converteren naar andere bestandsformaten.

acrobat cursus MsOffice

Of je nu werkt met Acrobat X (versie 10, de laatste versie die je nog kunt kopen) of met Acrobat DC (die je kunt huren): er is altijd wel een invulling te geven aan het automatiseren van Acrobat. Ook het maken van een PDF kent veel details die er toe doen: hoe hou je ze zo klein mogelijk, hoe maak je meteen navigatie en bladwijzers aan?

Met een cursus Acrobat MsOffice ben je het PDF-proces de baas

Binnen je organisatie wil je geen tijd verliezen aan repeterend werk. En als je toch Acrobat al in huis hebt: waarom dan niet het beste er uit weten te halen? Dat kun je leren in deze cursus Acrobat.

cursus-acrobat-brabantOnderwerpen uit de cursus Acrobat MsOffice:

 • Omzetten van meerdere bestanden tegelijk naar PDF
 • Hergebruik van PDF: omzetten naar MsWord, of naar Powerpoint
 • Los maken van foto's voor hergebruik
 • Teksten aanpassen in een PDF
 • Notitiegereedschappen gebruiken
 • Hyperlinks en bladwijzers automatisch vanuit MsWord, of handmatig achteraf
 • Beveiliging tegen onrechtmatige aanpassingen
 • PDFmaker
 • Waarvoor is er Acrobat Distiller
 • Navigatieknoppen toevoegen
 • Omzetten van MsWord naar PDF, opmerkingen laten toevoegen en weer terug ontvangen
 • Stempels en andere annotaties
 • PDF/A normen en toegankelijkheid
 • Van papieren bestand naar PDF, inclusief doorzoekbaarheid (Optical Character Recognition)
 • Indexen gebruiken

Omzetten van meerdere bestanden tegelijk naar PDF

Je kunt heel eenvoudig vanuit de Windows verkenner meerdere bestanden tegelijk omzetten naar PDF. Maar je leert ook wat daarbij de instellingen zijn waar Acrobat gebruik van maakt.

Hergebruik van PDF: omzetten naar MsWord, of naar Powerpoint

Als je het originele bestand niet meer hebt, kun je een PDF weer opnieuw bewaren als een MsWord-bestand. Of als een Powerpoint-bestand. Dat scheelt je een hoop gedoe.

Los maken van foto’s voor hergebruik

Maar ook afbeeldingen hergebruiken als die in een PDF zitten en je hebt het origineel niet meer: dat leer je in deze cursus Acrobat MsOffice.

Teksten aanpassen in een PDF

Als teksten moeten worden aangepast in een PDF, dan zijn daar mogelijkheden voor. Je leert werken met een speciaal hiervoor gemaakt gereedschap. En je leert de voorwaarden kennen waaronder dit gereedschap werken kan.

Notitiegereedschappen gebruiken

Er zijn verschillende notitie-gereedschappen in Acrobat. Ze staan op verschillende plekken in de menu's, en voegen allemaal iets toe aan de annotatielaag van een PDF. Leer hoe je deze opmerkingen en andere annotaties kunt verzamelen met een gedeelde revisie.

Hyperlinks en bladwijzers automatisch vanuit MsWord, of handmatig achteraf

Wanneer je een langer tekstbestand moet publiceren is het voor de lezer wel zo prettig als je er bladwijzers in aan hebt gebracht. Je leert hoe je dit automatisch laat aanbrengen. En hoe je zorgt dat de lezer altijd de bladwijzers in beeld krijgt.

Beveiliging tegen onrechtmatige aanpassingen

PDF kan beveiligd worden. Met wachtwoorden of met handtekeningen. De wachtwoord-techniek is de meest gebruikte. Zo kan een ander niet zomaar de tekst uit je PDF aanpassen. Ook dat leer je in de cursus Acrobat MsOffice.

PDFmaker

Er is een plugin voor MsOffice, die geïnstalleerd wordt als je Acrobat Installeert. Deze plugin bevat een aantal opties die zeer handig zijn bij het omzetten van een Word-bestand naar PDF. Je leert de bladwijzers, hyperlinks en structuur automatisch goed instellen.

Waarvoor is er Acrobat Distiller

Die PDFmaker maakt gebruik van Acrobat Distiller. Je leert wat dat voor een een programma is, en hoe je dit kunt instellen om de kleinst mogelijke PDF te krijgen. Je leert hoe de Distiller de kleuren van je PDF kan aanpassen (soms wil je dit dus voorkomen).

Navigatieknoppen toevoegen

Voor een presentatie-bestand is het soms handig om er ook knoppen in aan te brengen. Daarmee kan de lezer navigeren in het document. Je leert hoe je zelf knoppen kunt maken en hoe daar een functie aan toe te kennen.

Omzetten van MsWord naar PDF, opmerkingen laten toevoegen en weer terug ontvangen

In de optimale afstemming van MsWord en Acrobat kun je een PDF maken, en de opmerkingen die anderen toevoegen meteen weer in MsWord laten terugvoeren als wijzigingen. Dat scheelt weer een hoop tijd en ergernis.

Stempels en andere annotaties

Leer hoe je zelf je eigen stempels kunt toevoegen. Niet per stuk, maar een hele serie tegelijk. Voor alle medewerkers van een afdeling tegelijk.

PDF/A normen en toegankelijkheid

Als je document voldoet aan PDF/a normen en toegankelijk is gemaakt, hou je rekening met slechtzienden. Dit wordt binnenkort opgelegd door de overheid voor alle PDF die voor groot publiek wordt gemaakt. Je leert hoe jouw PDF gecontroleerd en aangepast kan worden om aan deze normen te voldoen.

Van papieren bestand naar PDF, inclusief doorzoekbaarheid (Optical Character Recognition)

Je leert hoe Acrobat een papieren document kan omzetten naar digitaal, waarbij toch de doorzoekbaarheid nog gegarandeerd is. Dat is weer handig voor zoekmachines.

Indexen aanmaken en gebruiken

Als je op dreef bent en echt heel veel PDF bestanden hebt gemaakt, wordt het een uitdaging om 'snel dat ene bestand te vinden dat ging over dit en dat onderwerp'. Maar niet als je de bestanden laat indexeren! Je leert hoe je Acrobat een index laat maken en hoe je deze index kunt gebruiken.

WanneerElke datum die je wenst en nog vrij is in de agenda
TijdsduurEen dag, van 9.30u tot 16.30u
VoorkennisGeen voorkennis nodig. Gewoon computervaardigheid is voldoende.
Plaats’s-Hertogenbosch. Of bij jou op locatie.
PrijsStaat vermeld bij het inschrijfformulier. Extra collega krijgt korting.
BewijsJe krijgt een Certificaat als bewijs van deelname
VoorwaardeBring Your Own Device. Je hebt zelf een eigen computer of laptop met daarop de software geïnstalleerd. Anders moet dit vooraf vermeld worden.

 

» Naar het inschrijfformulier


Top