DPS sideloaden

Ja, weer een nieuwe term. Maar sideloaden is de term waarmee we het momenteel moeten doen om aan te geven dat je iets maakt met InDesign wat je wil zien op je iPad. Als je een product maakt met InDesign, en wil bekijken op je iPad, heb je nogal wat geduld nodig: eerst moet je je publicatie ‘in the cloud’ zetten, en daarna mag je het downloaden naar je tablet. Superonhandig eigenlijk. Sideloaden is daar een oplossing voor. Sinds kort kunnen we ook direct vanaf InDesign naar de iPad.

Aanvankelijk zat ik te zoeken naar waar dan die optie zit om te sideloaden zonder de omweg van the cloud te moeten gebruiken. Kon hem niet vinden. Tot voor kort gold dat dit een optie is voor degenen die een Professional of Enterprise account hebben aangeschaft. Dus ontwerpers die iets willen testen en nog niet die flinke investering hebben gedaan, moesten vooralsnog via the cloud werken. Voor een overzichtje van de prijzen, klik hier.

  1. Koop een abonnement bij Adobe voor €435,- per maand
  2. Genereer je eigen ContentViewer, middels je Provisioning File dat je al hebt omdat je ingeschreven bent als Apple Developer. Dit gaat via de Viewer Builder.
  3. Schuif die via iTunes op je tablet (beide bestanden).
  4. Schaf iets aan zoals Phonedisk: daarmee kun je bladeren door de mappen van je iPad alsof het om een usb-stick gaat. Blader naar de applicatiemap van ContentViewer.
  5. Start je eigen versie van ContentViewer op, op je iPad.
  6. Binnen InDesign gebruik je de Voorvertoningsknop, onderin het palet FolioBuilder. Nu kun je ook een preview meteen laten sideloaden naar je iPad.

Gelukkig kunnen we sinds kort ook zonder de cloud te gebruiken, sideloaden op de iPad. Staat hieronder uitgelegd bij de update.

Een instructiefilmpje voor MacOS en iPad
en een instructiefilmpje voor Samsung.
of de overzichtspagina op de Adobe Site.

Update van juni 2012:

Wanneer je de Adobe Content Viewer v20 en daarboven gebruikt en de software voor DPS hebt bijgewerkt, kun je direct sideloaden naar je iPad.Dat gaat zo:

  1. je koppelt de iPad aan je computer via de USBkabel.
  2. Op je iPad heb je de Adobe Content Viewer open staan
  3. Binnen InDesign gebruik je het paneel FolioBuilder, waar je je Folio selecteert (niet een artikel maar dus het hele folio)
  4. Nu kun je onderin het FolioBuildepaneel kiezen voor Voorvertoning op Bureaublad, of Voorvertoning op iPad. Binnen de bibliotheek van de ContentViewer zijn de sideloads te herkennen aan een USB-stekker in de linkerbovenhoek van het cover-icoon. Super!

Heeft iemand nog een goede suggestie voor vertaling van Sideloaden?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Onderwerpen

Top