Infographics maken met hulp. Ondersteuning door jouw personal trainer.

Wanneer je bij Pixels en Pagina’s een training volgt, kun je ook hulp krijgen ná de training. Dus niet alleen een goed advies in de les, maar ook achteraf. Het is een kwestie van afspreken.

Zo hielp ik Ilse een handje. Ze had eerder al een cursus Adobe Illustrator Basis genomen. Want haar eerste concrete opdracht om een poster te maken, was voor haar een flinke uitdaging. Ze had geen grafische opleiding gehad, en wilde het graag meteen goed doen: niet voor schut gaan als de poster overal op straat te zien was.

Infographics maken, met ondersteuning

Dit keer ging het om een infographic. Over de verwachtte inkomsten en uitgaven van de gemeente Hilvarenbeek. Best een hele kluif, inderdaad. Hoe pakken we zoiets aan?

  1. Eerst werken we door het handboek met de huisstijl. Al snel ontdekken we wat de huisstijlkleuren zijn, en de te gebruiken lettertypen.
  2. Ik zet een Cloud-bilbiotheek op, en voeg daar alvast de kleuren aan toe. Die bibliotheek deel ik met haar, zodat Ilse meteen aan de slag kan (zij leest ondertussen verder in het handboek).
  3. We analyseren de gegevens. Je moet immers een plan hebben over hoe je het in beeld wil brengen.
  4. Om inspiratie op te doen, bekijken we een aantal andere infographics. Ze leert welke methodes je kunt gebruiken om relaties tussen data in beeld te brengen. Ik kan zo een beetje in haar hoofd kijken om haar voorkeur te kennen.
  5. Ze maakt een plan van aanpak. Via de gedeelde bibliotheek krijgt ze van mij stukjes informatie die ze kan verwerken in haar infographic: techniekjes, stijlen, effecten komen voorbij.
  6. Aan het eind van de dag heeft ze een concept klaar. Er zal nog een hoop aan veranderen.
  7. We spreken af dat ik met haar mee kijk: ik deel een CreativeCloud-map met haar. In deze map deel ik wat bestanden met haar, en nog een instructie-video. De bestanden worden direct naar haar computer gekopieerd. Dat kan ook op afstand: we hoeven nu niet meer naast elkaar te zitten om elkaar te begrijpen.
  8. Telkens als ze heeft gewerkt aan haar infographic en ze wil dat ik er naar kijk, zet ze een exemplaar in de Cloud-map waarin wij samenwerken. Ik kan zo haar proces volgen, en geef desgevraagd tips en suggesties om de infographic te verbeteren.
  9. Wanneer ze klaar is, help ik haar om hier een goed drukbare PDF van te maken. Want ze wil niet voor schut gaan als deze poster straks in de krant staat.
Een complexe infographic kun je straks ook maken.

De gemaakte infographic. Netjes verzorgd in typografie, gebruik makend van de nieuwste mogelijkheden van Adobe Illustrator.

Zo zie je maar: zelfs als je geen grafische opleiding hebt, kun je best mooie dingen maken. Desnoods met wat hulp achteraf. Heb je ook wat hulp nodig? » Schrijf je in.


Onderwerpen

Top