InDesign template maken. Ook Illustrator en Photoshop templates.

Heb je al verstand van InDesign, maar is het lastig om aan de slag te gaan met dit programma? dan ga ik je helpen. Ik vereenvoudig jouw werk door een InDesign template te maken voor je. Of een voor Illustrator, of Photoshop.

InDesign Template maken, ofwel een sjabloonSommige mensen vinden de praktijk met InDesign toch een stuk lastiger dan ze eerst hadden gedacht. Er zijn veel technische dingen om rekening mee te houden in het ontwerp. Daar komt bovenop dat men er vaak te weinig oefening of ervaring mee op doet om lekker ‘op dreef’ te raken.

Ik kan een InDesign template maken voor jou: een sjabloon maakt het werk eenvoudig.

Laat mij je dan helpen met het maken van een sjabloon. Je hebt dan een bestand in handen:

 • dat er goed uit ziet, en slim is opgebouwd, zodat je het snel en consequent kunt vullen
  • Met Alineastijlen
  • en Tekenstijlen
  • en Geneste stijlen
  • en Objectstijlen indien mogelijk
  • En als je ook tabellen gebruikt: celstijlen en tabelstijlen
 • waarmee je meteen met je productie aan de slag kunt
 • dat GREP in de alineastijlen gebruikt waar dat handig en gewenst is
 • waarin tekstkaders en beeldkaders al zijn voorbereid
 • waarbij je indien nodig nog een gebruiksinstructie krijgt. Dan kun je niet vergeten hoe je het moet toepassen.

» Dat is precies wat ik nodig heb

Zo mocht ik pas nog een InDesign template maken voor iemand die eigenlijk in de horeca-groothandel zit. Hij had een document nodig waarmee een prijslijst gemaakt kon worden. Hieronder kun je het instructiefilmpje zien dat ik voor hem had gemaakt. Je merkt dan dat er aardig wat handigheidjes in gebakken zitten.

Sjablonen voor optimaal gebruik in Adobe Illustrator

Ook in Adobe Illustrator kun je met sjablonen werken. Een mooi voorbeeld is het sjabloon dat ik gemaakt had voor de firma Agmi, in Tegelen. Zij produceren straatnaamborden, en ook de richting-borden boven de snelweg. Om de borden sneller te kunnen maken, gaan ze binnenkort over naar een nieuwe methode. De borden worden dan gemaakt met Adobe Illustrator. Om nu te zorgen dat de productie hiervan zo consequent en snel mogelijk gebeurt, had ik een sjabloon voor Agmi gemaakt. In de video hieronder kun je zien waarop ik heb gelet.

Samenvatting
InDesign template laten maken
Naam van Artikel
InDesign template laten maken
Beschrijving
Je kunt snel starten met InDesign als ik jouw sjabloon heb gemaakt. Het zit vol slimmigheden zodat je geen tijd meer verliest aan gepruts met het programma.
Auteur
Pixels en Pagina's