Interactieve ePub John van den Broek

interactieve ePub John van den Broek Dit jaar geef ik een cursus aan John van den Broek. John is slachtoffer geworden van een ontslagronde. Hij kon bij zijn ontslag nog lospeuteren dat hij een cursus mocht volgen om zijn vakbekwaamheden wat aan te scherpen. Hij heeft wat rondgekeken, en uiteindelijk is zijn keuze gevallen op SintLucasPro, een afdeling op het grafisch lyceum in Eindhoven. Daar worden cursussen georganiseerd voor mensen van buiten de school. En ik word gevraagd om een aantal van deze cursussen in te vullen. Zo ook die van John.

Klassieke en nieuwe vaardigheden

John wil zijn klassieke vaardigheden aanvullen met interactieve vaardigheden. We hebben een plan opgesteld om dit te realiseren, en zijn ondertussen al een heel eind gevorderd. John weet ondertussen hoe de interactiviteit binnen InDesign werkt. Dus vond ik het tijd dat hij zijn C.V. eens maakt als een interactieve ePub (een PDF gaf te veel beperkingen). De komende weken leg ik hem uit hoe Edge Animate werkt, en hoe het fenomeen van Digital Publishing Suite in elkaar steekt. Als we dat behandeld hebben, is hij zeer bekwaam in diverse vakgebieden.

Snel van begrip

Ik ben telkens al verbaasd over de snelheid waarin John nieuwe dingen oppakt. Ik leg hem de techniek uit met een of twee voorbeelden, en zie meteen dat hij het begrijpt. We doen samen een oefening om dat te bevestigen. Aan het einde van de les geef ik hem een opdracht mee voor de opvolgende week.

C.V. John van den Broek

Voor mij zijn er drie redenen om zijn CV hier aan te bieden:

 1. Omdat het een leuk voorbeeld is van wat je met een interactieve ePub kunt maken.
 2. John is een goeie vent. Optimistisch, rustig, analytisch. Lijkt me een fijne collega.
 3. Omdat ik stiekem wel een beetje trots ben op wat ik John heb kunnen leren in zo’n korte tijd, wil ik jullie zijn c.v. niet onthouden. Je bekijkt hem:
  • op een iPad in iBooks.
  • of op Android binnen GitDenReader (moet je misschien nog downloaden)
  • of op je Macintosh computer in iBooks
  • of op je Windows computer in Adobe Digital Editions

Zoals ik ook op mijn pagina over ePub cursus aangeef, wordt een ePub niet getoond binnen een webbrowser. Dat is anders dan bij een PDF. Je zult hem dus moeten downloaden, en bekijken in een daarvoor geschikte app(licatie).

 

» Download hier het CV van John, een mooi voorbeeld van interactieve ePub.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Onderwerpen

Top