Mijn achtergrond

Peter Maas als trainer in grafische applicaties: al 30 jaar ervaring! Ik werk niet met klasjes maar gewoon op locatie. Ik zet je nooit op een wachtlijst en laat de afgesproken training altijd door gaan.

Grafische opleiding

In de 80-er jaren heb ik de studie Visuele Communicatie gevolgd in ’s-Hertogenbosch. Later, met de introductie van computers, merkte ik dat ik zelf mijn eigen werktekenaar kon zijn: ik kon een ontwerp zó maken dat een drukker alleen nog maar hoefde te drukken, zonder enige aanpassing van wat ik had bedacht. Hierdoor is mijn interesse voor de technische kant van het grafisch ontwerpen en de liefde voor het vakgebied DTP ontstaan. Die combinatie is echt leuk!

Peter Maas als docent

Ook leg ik graag aan anderen uit hoe iets werkt. Ik vind het altijd weer een uitdaging om ogenschijnlijk complexe materie op een heel praktische manier uit te leggen. Het gaat erom de mogelijkheden van (grafische) software slim te gebruiken en daarbij vooral alle creativiteit te behouden. Dat betekent dat ik tijdens mijn cursussen inzicht geef in de grote lijnen van de software en verdieping geef waar dat praktisch en zinvol is. Je leert bij mij vooral de grafische software het werk te laten doen, terwijl je zelf de creativiteit inbrengt.

Sinds 2000 verzorg ik voor een aantal trainingsinstituten regelmatig cursussen en geef ik op aanvraag trainingen en workshops op maat. Je kunt mij onder andere tegenkomen bij

Je kunt mij natuurlijk ook zelf benaderen met een cursusvraag. Ga hiervoor naar het inschrijfformulier. Als je graag een privécursus wilt, lees dan eerst even verder of dat bij je past. Ik heb er een hele pagina aan gewijd. Lees meer over 1 op 1 cursus.

ACI en ACE

Sinds mei 2013 heb ik een Adobe Certificaat gehaald. Ik ben nu officieel Adobe Certified Expert en Adobe Certified Instructor.

Publicaties van Peter Maas

Uitgeverij van Duuren Media heeft de afgelopen jaren de volgende boeken uitgegeven:

Handboek InDesign CS2, CS3, CS4, CS5, CS6 en CC. Een handboek met digitale bestanden van Peter Maas, waarmee oefeningen stap voor stap worden beschreven, omkaderd met achtergrondinformatie. Nu ook met video’s die online beschikbaar zijn, geordend op hoofdstuk.

ISBN: 978-90-5940-883-8 (9789059408838)

Klik hier voor de verwijzing naar het handboek van Peter Maas bij VanDuurenMedia.

 

Leerboek Acrobat 8. Zowel de printgrafische kant als de kantoorgerelateerde kant van Acrobat werd hierin belicht.

Cover Acrobat boek

Films

En ja: ik zet ook wel eens een filmpje op het internet. Soms zelfs een hele training, omdat veel mensen tegenwoordig graag vanaf video leren. Ook voor de LOI heb ik een cursus over Acrobat gemaakt, vol met filmpjes. Mijn InDesignboek wordt completer gemaakt met video’s. Op de achterkant van het boek staat wat je moet doen om ze te zien.


Top