InDesign sjabloon

Gun jezelf een snelle start: laat een sjabloon maken door een professional

InDesign sjabloon doet het werk voor jou. Niet andersom. Laat hem maken door een professional.

Een cursus gevolgd in InDesign en daarna alles zelf doen? Het kan tegenvallen als je er niet zoveel routine in kunt opbouwen. Telkens als je een nieuwe publicatie maakt, moet je weer ontzettend nadenken over hoe je alles ook weer moest doen. Maar als je een goed InDesign sjabloon hebt, hoef je niet meer zo veel te doen! Dat sjabloon doet een deel van het werk voor jou. Je hoeft soms alleen nog maar de juiste teksten en illustraties in te laten lopen. 

InDesign werkt met stijlen, en die vereenvoudigen de opmaak enorm.

Heb je al verstand van InDesign, maar is het lastig om aan de slag te gaan met dit programma? dan ga ik je helpen. Ik vereenvoudig jouw werk door een InDesign template te maken voor je. InDesign heeft Tekenstijlen, Alineastijlen, Objectstijlen en Cel- en Tabelstijlen. Dat is al heel veel om het ontwerpen mee te versnellen. En daar bovenop kun je werken met de juiste stramienpagina’s: die zorgen er voor dat de juiste objecten op je pagina klaar staan. Een InDesign sjabloon gaat je enorm helpen.

 

Stramienen

Soms kom je wel uit met slechts 1 stramienpagina. Maar vaak werk je met twee of meer stramienpagina’s. Daarop staan de hulplijnen al aangegeven voor de marges en kolommen.

Alineastijlen

Voor de snelle vormgeving van tekst werk je met Alineastijlen: die beschrijven alle eigenschappen van hoe de tekst er uit ziet. We spreken af welke stijlen er moeten zijn in jouw InDesign sjabloon.

Tekenstijlen

Om woorden mee te accentueren in de lopende tekst. Zoals woorden in vet. Of cursief en iets aangespatieerd met bovendien een andere kleur en zonder afbreking: je kunt het heel uitgesproken maken.

Geneste stijlen en GREP stijlen

Die maken dat de vormgeving van individuele woorden automatisch wordt gedaan met een door jou gekozen tekenstijl.

Objectstijlen

Door aan een object een stijl toe te kennen, zal de kleur van het kader worden bepaald, soms ook de grootte en de positie en soms ook hoe de tekst in dat kader er uit ziet. En dat alles met slechts één muisklik!

Laat mij je dan helpen met het maken van een InDesign sjabloon. Je hebt dan een bestand in handen:

  • dat er goed uit ziet, en slim is opgebouwd, zodat je het snel en consequent kunt vullen
    • Met Alineastijlen
    • en Tekenstijlen
    • en Geneste stijlen
    • en Objectstijlen indien mogelijk
    • En als je ook tabellen gebruikt: celstijlen en tabelstijlen
  • waarmee je meteen met je productie aan de slag kunt
  • dat GREP in de alineastijlen gebruikt (InDesign) waar dat handig en gewenst is
  • waarin tekstkaders en beeldkaders en kleuren al zijn voorbereid conform huisstijl
  • waarbij je indien nodig nog een gebruiksinstructie krijgt (zie de het voorbeeld op deze pagina). Dan kun je niet vergeten hoe je het InDesign sjabloon moet toepassen. 

Wat wil je me vragen over sjablonen?

14 + 6 =

Laat knoppen zien
Verberg knoppen