Wanneer je een update van Adobe Illustrator wilt uitvoeren, moet je even opletten:

Een update moet je misschien niet zomaar uitvoeren als je nog eigen penselen en stijlen had aangemaakt. De nieuwe versie wordt er anders overheen gezet en daarbij worden jouw eigen penselen enzovoorts verwijderd. Je kunt deze zelf altijd nog verwijderen als je merkt dat de nieuwe versie naar wens werkt. Niet alle programma’s zullen het toestaan dat je de oude versie behoudt. Maar Illustrator doet het in ieder geval wèl.

Waarom de oude versie van nog behouden als je Illustrator CC updaten wil?

Omdat je misschien eigen penselen en andere instellingen had gemaakt die je wilt hergebruiken. Illustrator zou de hele programmamap kunnen overschrijven, en daarmee al het werk dat je had gestoken in eigen bibliotheken teniet doen. Als je eigen penselen, patronen en dergelijke hebt aangemaakt, worden deze bewaard in de map van Illustrator. Dat is in ieder geval de handigste plaats om ze te bewaren, want zo kun je ze handig toepassen in Illustrator.

Hoe zorg je er voor dat de oude versie niet verwijderd wordt?

Door eerst op de blauwe knop te drukken: updaten. Maar meteen daarna de Geavanceerde opties op te vragen. Dan kun je UIT zetten dat de oude versie verwijderd mag. Niet elke applicatie-update luistert hier naar. Maar Illustrator wèl.

Als je dan even later de update hebt uitgevoerd, heb je twee mapjes met een geïnstalleerde versie van Illustrator. Allebei functioneel. Maar de nieuwe heeft je eigen patronen, stijlen, stalen enzovoorts nog niet. Nu kun je deze in de Finder of Verkenner nog gewoon overslepen. Anders was je ze kwijt geweest.

cc-update-illustrator
illustrator-updaten-cc
Na het installeren van de nieuwe versie kun je de zelfgemaakte instellingen nog over slepen.
Laat knoppen zien
Verberg knoppen
Gevonden wat je zocht??

Gevonden wat je zocht??

Anders heb ik nog wel wat gratis tips voor je. Met betrekking op jouw werk, natuurlijk. Laat dan in ieder geval even je mailadres achter. En geef aan waar je belangstelling ligt. Dan hoef je niet meer te zoeken naar goede tips op deze site, maar krijg je ze meteen in je mailbox!

Interessegebied – Ik werk met (meerdere mogelijk):

Inschrijving gelukt! Binnenkort gratis tips.