Je kunt werken met Sjablonen in Adobe Illustrator. Illustrator is ooit begonnen als programma om tekeningen mee over te trekken. Dat kan nog steeds. Gebruik je daarbij de sjabloonfunctie, dan print de achtergrondlaag niet mee, maar je kunt hem wel prima overtrekken.

Sjablonen in Adobe Illustrator: waar is het goed voor?

Al snel vergeet je de functie van ‘sjabloon’ aan te kruisen. Gelukkig kun je ook achteraf nog deze functie aan zetten. Het is gewoon een eigenschap van je laag. Ook als je nog wilt oefenen en je hebt een originele tekening (al in vector) gevonden, kun je hem gemakkelijk als vorm in de achtergrond leggen om alsnog over te trekken. Ik heb het uitgelegd in een instructiefilmpje. Wil je de hoogresolutieversie zien, dan kun je de koppeling aantikken om naar Vimeo te gaan.
Laat knoppen zien
Verberg knoppen
Gevonden wat je zocht??

Gevonden wat je zocht??

Anders heb ik nog wel wat gratis tips voor je. Met betrekking op jouw werk, natuurlijk. Laat dan in ieder geval even je mailadres achter. En geef aan waar je belangstelling ligt. Dan hoef je niet meer te zoeken naar goede tips op deze site, maar krijg je ze meteen in je mailbox!

Interessegebied – Ik werk met (meerdere mogelijk):

Inschrijving gelukt! Binnenkort gratis tips.