Besteed het grafisch ontwerp uit aan Peter Maas

Het ziet er goed uit en technisch klopt het helemaal.

Maakwerk is ook maatwerk: Peter Maas als ontwerper.

 

Ontwerpen doe ik al wel een tijdje. Dat komt natuurlijk door mijn opleiding en achtergrond. Ik wil in mijn lessen ook verbinding houden met de beroepspraktijk. Daarom gebruik ik de ervaringen van het zelf ontwerpen en de maatwerkwensen van mijn opdrachtgevers in mijn cursussen, en omgekeerd. Van deze brede ervaring mag je profiteren.

 

Productiebegeleiding

Er zijn een aantal redenen om werk aan mij uit te besteden: ik noem er een paar:

Sjablonen

In het verleden ben ik verantwoordelijk geweest voor het opzetten van MsWord-sjablonen waarmee een team mensen aan de slag kan, om daarna zo efficiënt mogelijk teksten in InDesign binnen te laten lopen. Het resultaat: geen tijd meer verliezen aan het schoon en mooi maken in InDesign.

Logo’s maken

En tijdens de omwenteling in de productie van een krant moesten alle logo’s over worden gemaakt — ik vind het dan belangrijker om ze te hergebruiken, want dat spaart tijd en kwaliteit, vergeleken met opnieuw maken. Ook voor derden maak ik nog wel eens nieuwe logo’s. Je krijgt ze van mij in diverse formaten aangeleverd: van steunkleur naar fullcolour naar zwartwit, en in pixelformaat geschikt voor beeldschermtoepassingen.

PDF formulieren

Ook word ik nogal eens gevraagd bij het maken van PDF formulieren. Ik gebruik de richtlijnen voor de huisstijl of definieer deze zelf. Hierdoor heeft het de uitstraling zoals het bedrijf het wil, en functioneert het optimaal.

Onderin deze pagina zie je een selectie van wat ik zoal heb gemaakt. 

Dit is slechts een kleine greep uit de voorbeelden ontwerp- en maatwerk opdrachten. Mail of bel mij gerust als je vragen hebt.

Old School

Maakwerk betekent ook gewoon ontwerpen en schetsen op papier, zoals dat vroeger werd geleerd. Een waardevolle manier van werken, en het levert oorspronkelijk en fris materiaal op. Je wensen zijn dan bepalend, en soms mag er ook iets ontstaan dat zijn gelijke nog niet kent. Dat bedenk ik dan graag voor je.

New School

Niet alleen de bestaande middelen worden gebruikt: juist ook toepassing van nieuwe technieken maakt het vak zo divers.

Van papier naar app

Ik moest eens een digitaal alternatief neer leggen naast een al bestaande papieren brochure. Dit alternatief moest als interactieve PDF gepresenteerd worden, en als app. De bedoeling was om de overheid een document in handen te geven om beter met burgers te communiceren.

Geen papier: alleen een app

Iets langer geleden was er een presentatie te maken van een aantal voorstellen voor veranderingen in de wijk. Maar er was geen geld voor drukwerk. Daarom hebben we er een app van gemaakt. De app Boschveld is een werkwoord ligt nog steeds gratis in de iTunes appstore.

Geautomatiseerde opmaak

Voor verschillende bedrijven heb ik het format ontwikkeld voor een geautomatiseerde catalogus op maat. Hiermee kan men zelf steeds weer snel een nieuwe versie maken. Hierdoor worden veel kosten bespaard. Het is bij uitstek geschikt voor bedrijven die producten aanbieden, van reizen tot motor-accessoires.

Laat knoppen zien
Verberg knoppen