Illustrator sjabloon

Je werk is sneller gedaan als je kunt starten met een goed sjabloon

Een Illustrator sjabloon doet al het  werk voor jou. Nou, bijna alle werk.

 

Als je met Adobe Illustrator productie moet maken, wil je niet steeds dezelfde soort handelingen uitvoeren. Je zou veel beter starten met een goed Illustrator sjabloon. Je kunt onderdelen aanbrengen in Cloud-Bibliotheken maar je  kunt ook starten met documenten waar je halve productie al in is voorbereid.

Illustrator werkt met Afbeeldingsstijlen, symbolen en effecten.

 

Heb je leren werken met Adobe Illustrator, maar schiet het niet zo op met de productie? dan kan ik je wel helpen. Ik maak de start handiger door te werken met stijlen. In Illustrator heb je alineastijlen en tekenstijlen om de tekst mee te standariseren. En je hebt Afbeeldingsstijlen om de verdere vormgeving mee vast te leggen. Bovendien kun je gebruik maken van Symbolen: die zijn makkelijk in maat aan te passen zonder dat de boel vervormt. Je kunt je bestand later gebruiken als standaard stijl, of sjabloonbestand.

 

 

Sjabloonbestanden

Illustrator kent het gebruik van .ait-bestanden. Die openen altijd als een nieuw bestand: het origineel kun je niet zomaar overschrijven. Je kunt hierin pagina-formaten onderbrengen, en lagen en zelfs objecten en hulplijnen.

NewDocument Profiles

Daarnaast kent Illustrator het werken met NewDocumentProfiles. Daarin kun je stijlen onderbrengen en stalen. Maar je start telkens met een lege pagina. Telkens als je een nieuw document aanmaakt, kan dit gebaseerd zijn op zo’n bestand.

Standaard stalen en bibliotheken

Daarnaast kent Adobe Illustrator ook het werken met eigen bibliotheken voor stalen, stijlen, en symbolen, en Cloud-bibliotheken. Dat is niet hetzelfde, en dat merk je wanneer je zo’n eerder bewaard element opnieuw wilt gebruiken.

Laat mij je  helpen met het maken van een sjabloon. Je hebt dan een bestand in handen:

  • dat er goed uit ziet, en slim is opgebouwd, zodat je het snel en consequent kunt vullen. Daarin vind je:
    • Alineastijlen
    • en Tekenstijlen
    • en Afbeedlingsstijlen
  • waarmee je meteen met je productie aan de slag kunt.

 

Wat wil je me vragen over sjablonen?

6 + 10 =

Laat knoppen zien
Verberg knoppen