Photoshop sjablonen

Veel slimmer en handiger als je kunt werken met altboards en slimme lagen.

Adobe Photoshop sjabloon werkt met pagina’s

 

Photoshop heeft de mogelijkheid om te werken met pagina’s. Zo’n pagina is een verzameling met lagen. Je kunt die eenvoudig dupliceren en controleren. Dat maakt Photoshop heel geschikt om te automatiseren.

Elke pagina kan apart geëxporteerd worden.

Je kunt een opmaak bouwen met meerdere pagina’s. Elke pagina kun je apart exporteren in Jpeg formaat of PNG. Elke pagina is een set met lagen: tekstlagen, beeld, aanpassingen en/of tekst. Ook slimme lagen komen hierin voor. Wanneer je een slimme laag verandert, verandert die ook in alle andere composities als je dat wilt. Vooraf heb je de juiste paginaformaten aangemaakt in je bestand. Deze komen overeen met wat je nodig hebt op FaceBook of Google Display campagnes.

 

Slimme lagen

Een Photoshop sjabloon kan gebruik maken van slimme lagen: wat je aanpast in een origineel kan automatisch ook worden aangepast in de kopieën ervan. Als dat niet handig is, kun je gebruik maken van een niet gelinkte kopie ervan.

Geneste lagen

In een slimme laag kunnen een of meerdere andere lagen zitten. Je kunt er later ook nog extra aan toevoegen als dat nodig is.

Meerdere artboards

Wil je uitingen doen voor meerdere sociale media, dan is het wel zo prettig dat alle belangrijke formaten in één handig overzicht bij elkaar staan. Zo kun je zien dat je campagne een consistent beeld geeft op alle platforms.

Maskers

Foto’s die je gedeeltelijk niet wilt zien, kun je op verschillende manieren uitsnijden: er zijn maskers op vectorbasis, en op pixelbasis.

Tekststijlen

Je hebt een vaste keuze voor een lettertype en -grootte. Deze kunnen onderdeel gemaakt worden van het sjabloon. Daardoor blijf je altijd binnen de huisstijlregels werken.

Laat mij je dan helpen met het bouwen van dit basisbestand. Ik leg je uit hoe je moet werken met

 • Lagen, en maskers:
  • knipmaskers
  • dekkingsmaskers
  • en groepsmaskers
 • Slimme lagen en geneste lagen
 • Exportopties in Photoshop
 • In te sluiten kleurprofielen
 • Tekstlagen en tekststijlen

 

 

Wat wil je me vragen over sjablonen?

1 + 6 =

Laat knoppen zien
Verberg knoppen