Een tekening of ontwerp starten op je tablet, en verder bewerken op je computer. Het ziet er naar uit dat dit een langlopende trend wordt.
cc-apps-draw

Adobe Draw en Sketch

Je kunt tegenwoordig heel leuk starten op je iPad met een tekening in Adobe Sketch, of Draw. En daarna die tekening overzetten naar je computer. Naar keuze wordt het bestand dan geopend in Photoshop of in Illustrator. De apps zijn een beetje wisselend in hoe ze iets doorgeven: het ene programma werkt in vectoren, en het andere werkt in pixels. Het ene programma geeft iets door in lagen voor illustrator, maar weer niet als je exporteert naar Photoshop. Het is heel verleidelijk om zo wat te schetsen of te tekenen op je mobiele apparaat. En indien het bevalt dit verder te bewerken en gebruiken op je computer.

Rommel van eerdere conversies

Nu blijkt dat je computer een mapje gebruikt om deze bestanden in te zetten. Logisch natuurlijk. Maar je computer ruimt ze niet op nadat je ze in .ai-formaat of .psd-formaat hebt opgeslagen. Mocht je erg verslingerd raken aan deze manier van werken met apps en computers, ruim dan af en toe zelf even op. Zowel Macintosh als Windows heeft een persoonsgebonden map, met daarin uiteindelijk een OOBE map. In die map zit een map genaamd PushtoDesktop.
cc-apps-rommel
De cloud-apps laten rommel achter op je computer. Zelf opruimen dan maar. Je ziet hier de resultaten van eerdere conversies.
Laat knoppen zien
Verberg knoppen
peter maas

Gevonden wat je zocht??

Anders heb ik nog wel wat gratis tips voor je. Met betrekking op jouw werk, natuurlijk. Laat dan in ieder geval even je mailadres achter. En geef aan waar je belangstelling ligt. Dan hoef je niet meer te zoeken naar goede tips op deze site, maar krijg je ze meteen in je mailbox!

Interessegebied – Ik werk met (meerdere mogelijk):

Inschrijving gelukt! Binnenkort gratis tips.