CC apps laten rommel achter

Een tekening of ontwerp starten op je tablet, en verder bewerken op je computer. Het ziet er naar uit dat dit een langlopende trend wordt.

Adobe Draw en Sketch

cc apps DrawJe kunt tegenwoordig heel leuk starten op je iPad met een tekening in Adobe Sketch, of Draw. En daarna die tekening overzetten naar je computer. Naar keuze wordt het bestand dan geopend in Photoshop of in Illustrator. De apps zijn een beetje wisselend in hoe ze iets doorgeven: het ene programma werkt in vectoren, en het andere werkt in pixels. Het ene programma geeft iets door in lagen voor illustrator, maar weer niet als je exporteert naar Photoshop. Het is heel verleidelijk om zo wat te schetsen of te tekenen op je mobiele apparaat. En indien het bevalt dit verder te bewerken en gebruiken op je computer.

Rommel van eerdere conversies

Nu blijkt dat je computer een mapje gebruikt om deze bestanden in te zetten. Logisch natuurlijk. Maar je computer ruimt ze niet op nadat je ze in .ai-formaat of .psd-formaat hebt opgeslagen. Mocht je erg verslingerd raken aan deze manier van werken met apps en computers, ruim dan af en toe zelf even op. Zowel Macintosh als Windows heeft een persoonsgebonden map, met daarin uiteindelijk een OOBE map. In die map zit een map genaamd PushtoDesktop.

De cloud-apps laten rommel achter op je computer. Zelf opruimen dan maar.

De cloud-apps laten rommel achter op je computer. Zelf opruimen dan maar. Je ziet hier de resultaten van eerdere conversies.

Push to Desktop

Het fenomeen PushtoDesktop is niet helemaal nieuw. Je kunt op Youtube een filmpje vinden van Steven van Bael, uit 2010. En natuurlijk gebruikt Apple tegenwoordig ook de mogelijkheid om documenten te starten op je mobiele apparaat en daarna verder te lezen of bewerken op je computer. Of dit automatisch te synchroniseren. Ik hoop dat die niet ook zo veel rommel achterlaten…

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Onderwerpen

Top