In de frequente strijd om mijn cursisten duidelijk te maken hoe Digital Publishing werkt, heb ik een infographic over Digital Publishing gemaakt. Deze mag je hebben: hij staat hieronder aangeboden.

 

Een organigram over digital publishing: zo maar, voor niks?

Inderdaad. Je hoeft er niets voor te doen, maar ik zou het wel tof vinden als je deze pagina deelt met anderen. Als jij deze informatie interessant vindt, dan vinden je vrienden of collega’s dat misschien ook wel. Nog leuker vind ik het als je me laat weten wat je er van vindt. Is hij begrijpelijk voor je? Heb je zelf een andere visie? Roept het extra vragen op?

Dat mag via het reactie-veld hieronder, maar je mag ook een direct mailtje sturen. Ik ben er even blij mee.

 

Direct downloaden van de infographic-digital-publishing

digital publishing met InDesign

 

Wil je weten hoe je verder moet met je keuzes? neem contact met me op.

Of kijk eens op de pagina waar ik uitleg over het publiceren van HTML met InDesign.

Een toelichting op het schema over Digital Publishing

Het organigram moet het natuurlijk zelf vertellen. Maar ja: in mijn hoofd is het altijd duidelijker dan in andermans hoofd. Daarom toch enige toelichting.
Je hebt in basis de keuze of je

  1. Bestanden wilt uitgeven,
  2. of HTML wil publiceren,
  3. of een App wil maken.

Bestanden en Apps hebben een aantal eigenschappen gemeen. En HTML en Apps hebben ook een aantal eigenschappen gemeen. Bestanden en HTML publiceren hebben minder gemeenschappelijk (natuurlijk moest ik het een beetje vereenvoudigen om er een infographic over te kunnen maken).

 

Apps, Bestanden, of HTML?

Voor wat betreft het publiceren als Bestanden heb ik onder de loep genomen: ePub vloeibare en gefixeerde layout, iBooks (Author), en interactieve PDF. Voor het publiceren in HTML heb ik gekeken naar het gratis te gebruiken Publish Online, maar ook naar LayerGloss, H5Mag, Appmachine en IN5. Die laatste maakt overigens een interessante crossover mogelijk: vanuit InDesign kun je publiceren in HTML, of zelfs een App die in de appstore komt.

De Apps hebben een aparte status. Want daarvoor gelden bepaalde eigenschappen die niet met de andere gedeeld worden. Zoals Pushnotifications en Entitlement. De werkdruk op een IT-afdeling is er ook iets groter bij.

Laat knoppen zien
Verberg knoppen
Gevonden wat je zocht??

Gevonden wat je zocht??

Anders heb ik nog wel wat gratis tips voor je. Met betrekking op jouw werk, natuurlijk. Laat dan in ieder geval even je mailadres achter. En geef aan waar je belangstelling ligt. Dan hoef je niet meer te zoeken naar goede tips op deze site, maar krijg je ze meteen in je mailbox!

Interessegebied – Ik werk met (meerdere mogelijk):

Inschrijving gelukt! Binnenkort gratis tips.